Prva velika investicija u domaću diskografsku industriju

Warner Music investira u izdavačku kuću Mascom

KulturaLifestyle

17.10.2022 12:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Warner Music investira u izdavačku kuću Mascom Warner Music investira u izdavačku kuću Mascom
Kompanija Warner Music Group (WMG) kupila je udeo u srpskoj diskografskoj kući Mascom. Dve kompanije planiraju da zajedno rade na formiranju lokalne mreže umetnika... Warner Music investira u izdavačku kuću Mascom

Kompanija Warner Music Group (WMG) kupila je udeo u srpskoj diskografskoj kući Mascom. Dve kompanije planiraju da zajedno rade na formiranju lokalne mreže umetnika koji imaju potencijal za proboj na globalno tržište i time postanu deo porodice WMG-a.

Novi aranžman nastavak je partnerstva WMG i Mascoma, koji više od dvadeset godina zastupa Warner Music na prostoru Srbije i Crne Gore. Domaći izvođači sada imaju priliku da krenu putem svetskih zvezda kao što su Ed Sheeran, Bruno Mars, Gorillaz, Pink Floyd, Led Zeppelin, Red Hot Chili Peppers, Linkin Park, Deep Purple, David Bowie, Iron Maiden, Prince i mnogi drugi, piše u saopštenju.

Ulaganje velike internacionalne kompanije u domaće pravno lice je prva direktna investicija ovog tipa u Srbiji i regionu, i predstavlja svojevrstan presedan, početak uvođenja svetskih standarda u diskografskoj industriji, kao i otvaranje vrata svetskih tržišta za lokalne talente.

Direktor kompanije Mascom Slobodan Nešović izrazio je zadovoljstvo povodom ovog partnerstva i velike šanse da srpski umetnici ostvare svetski uspeh, i istakao da je dolazak WMG-a veoma važan događaj za Mascom i za razvoj srpske muzičke industrije.

Warner Music Group i Mascom / Foto: Mascom

„Prvi put je jedna velika kompanija prepoznala da postoje kapaciteti na našem muzičkom tržištu, koji mogu da postanu deo svetskog lanca. Cilj nam je da postavimo svetske standarde, uredimo tržište i uspostavimo model koji važi u celom svetu. Otvaramo vrata lokalnim talentima kojima se šanse u muzičkom biznisu sada dramatično uvećavaju,” izjavio je Nešović.

„Muzička industrija je izuzetno globalizovana, hitovi dolaze iz celog sveta. Ovo je jedinstvena prilika da resurse predvodnika muzičkog biznisa stavimo na raspolaganje domaćim izvođačima. Naši umetnici će imati pristup velikom broju profesionalaca (producentima i stručnjacima u sferi muzičkog biznisa) i moći će da sarađuju sa skoro svim muzičarima u svetu,” istakao je direktor Mascoma.

Komentarišući prošireno partnerstvo sa kućom Mascom, generalni direktor Warner Music South East Europe, Izabela Ciszek-Podziemska navela je da je reč o značajnom napretku u muzičkom razvoju regiona jugoistočne Evrope.

„Ulaganjem u Mascom, formiraćemo infrastrukturu i tim lokalnih stručnjaka, koji će direktno na terenu otkrivati sjajne umetnike. Sa druge strane, mi smo u mogućnosti da ih nadalje uključimo u fantastičnu globalnu mrežu Warner Music porodice. Na taj način ćemo lokalnim umetnicima pružiti mogućnost da postanu globalne superzvezde. Sergej Pajić je odličan primer, verujemo da ćemo njega uskoro videti na svetskoj sceni“, najavila je Ciszek-Podziemska.

 • suncokret

  18.10.2022 #1 Author

  E pa lepo, mozda i Srbija sada dobije svegtsked muzičke zvezde, vide će mo

  Odgovori

 • Dunja5

  18.10.2022 #2 Author

  Super, prepoznali su kvalitet.

  Odgovori

 • DASHA

  14.9.2023 #3 Author

  Sjajno

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.