Planirano i učešće na investicionoj konferenciji J.P. Morgan -a

Delegacija Srbije na prolećnom zasedanju MMF i Svetske banke

BankeNovacSrbija

10.4.2023 11:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Delegacija Srbije na prolećnom zasedanju MMF i Svetske banke Delegacija Srbije na prolećnom zasedanju MMF i Svetske banke
Delegacija Srbije, koju predvodi guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) i guvernerka Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) Jorgovanka Tabaković, učestvovaće na Prolećnom zasedanju MMF... Delegacija Srbije na prolećnom zasedanju MMF i Svetske banke

Delegacija Srbije, koju predvodi guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) i guvernerka Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) Jorgovanka Tabaković, učestvovaće na Prolećnom zasedanju MMF i Grupacije Svetske banke, koje se održava od danas do 16. aprila u Vašingtonu.

Tom prilikom, kako je saopštila NBS, delegacija Srbije vodiće bilateralne razgovore sa rukovodstvom i predstavnicima ovih institucija u okviru nastavka kontinuirane saradnje i podrške očuvanju makroekonomske i finansijske stabilnosti naše zemlje i nastavku strukturnih reformi.

Naša delegacija učestvovaće i na sastanku konstituence Švajcarske, čiji je Srbija deo, kao i sastanku zatvorenog tipa koji direktor Sektora za Evropu Međunarodnog monetarnog fonda organizuje sa guvernerima i ministrima finansija zemalja srednje, istočne i jugoistočne Evrope, i na kome će biti razmatrani ekonomski izgledi i izazovi za Evropu za naredni period.

Delegacija Srbije sastaće se i sa velikim brojem investitora kojima će predstaviti dosadašnje rezultate, unapređen poslovni ambijent i ekonomski potencijal naše zemlje.

Između ostalog, delegacija Srbije će na investitorskoj konferenciji J.P. Morgan-a, u okviru sesije posvećene zemljama sa tržištem u razvoju, predstaviti ekonomske izglede i izglede monetarne politike u Srbiji, najavila je NBS u saopštenju.

Tokom Prolećnog zasedanja biće održani sastanci savetodavnih organa ovih međunarodnih finansijskih institucija – Međunarodnog monetarnog i finansijskog komiteta i Zajedničkog komiteta za razvoj.

Na ovim sastancima razgovaraće se o najnovijim globalnim ekonomskim kretanjima i izgledima, uz poseban osvrt na istovremene izazove koji uključuju visoku inflaciju, visok nivo duga i pooštrene globalne finansijske uslove u okolnostima izraženih geopolitičkih tenzija. Razmatraće se kako multilateralna saradnja može da pomogne u rešavanju aktuelnih ekonomskih izazova, ističe NBS u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.