svetska privreda prolazi kroz loš period

MMF: Globalni rast će u 2023. godini biti manji od tri odsto

Svet

7.4.2023 14:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

MMF: Globalni rast će u 2023. godini biti manji od tri odsto MMF: Globalni rast će u 2023. godini biti manji od tri odsto
Međunarodni monetarni fond (MMF) saopštio je u petak da će svetska privreda doživeti jedan od najslabijih perioda rasta u poslednjih nekoliko decenija i da... MMF: Globalni rast će u 2023. godini biti manji od tri odsto

Međunarodni monetarni fond (MMF) saopštio je u petak da će svetska privreda doživeti jedan od najslabijih perioda rasta u poslednjih nekoliko decenija i da će ove godine biti manji od tri odsto.

„Uprkos čvrstini tržišta rada i potrošačke potrošnje u većini naprednih ekonomija, kao i oporavku u vezi sa ponovnim otvaranjem Kine, očekujemo rast od manje od tri odsto za ovu godinu“, kazala je generalna direktorka MMF-a Kristalina Georgieva, prenela je Mina.

Ona je dodala da će takav rast, od oko tri odsto, biti narednih pet godina.

Kako je rekla, prioritet treba da ostane borba protiv inflacije.

Georgieva je izrazila zabrinutost zbog stanja javnih finansija u većini zemalja, pošto je javni dug porastao skoro svuda u svetu.

Tagovi
BDP MMF RAST

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...