Konsolidovani gubitak udvostručen, ali je smanjena zaduženost kompanije

Energoprojekt zabeležio pad prihoda od 30 odsto u prvom polugodištu

NekretnineNovacSrbija

7.9.2023 08:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Energoprojekt zabeležio pad prihoda od 30 odsto u prvom polugodištu Energoprojekt zabeležio pad prihoda od 30 odsto u prvom polugodištu
Najveći domaći građevinar, Energoprojekt holding (ENHL), objavio je polugodišnje rezultate poslovanja koji su pokazali nastavak pada realizacije kompanije, pre svega usled slabljenja na domaćem... Energoprojekt zabeležio pad prihoda od 30 odsto u prvom polugodištu

Najveći domaći građevinar, Energoprojekt holding (ENHL), objavio je polugodišnje rezultate poslovanja koji su pokazali nastavak pada realizacije kompanije, pre svega usled slabljenja na domaćem tržištu, objavila je brokerska kuća Momentum Securities.

Kompanija je u prvih šest meseci ostvarila konsolidovani prihod od 4,86 milijardi dinara što je za 30 odsto lošije u odnosu na prošlu godinu, i to pre svega usled slabijeg nastupa na domaćem tržištu koje je donelo prihod od svega 1,45 milijardi dinara. Na inostranom tržištu realizacija je oslabila za petinu, na tri milijarde dinara.

Konsolidovani poslovni gubitak je skoro udvostručen na 421 milion dinara, dok je neto gubitak iznosio 322,4 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnjih 39,8 miliona dinara.

Svetla tačka u bilansima bilo je smanjenje zaduženosti, pa je neto dug kompanije na kraju juna smanjen 36 odsto na 662 miliona dinara, stoji u analizi Momentuma.

Uprava kompanije je navela da u tekućoj godini planira ugovoranje 100 miliona evra novih poslova, dok je u prvih šest meseci ugovoreno 27,7 miliona evra, uglavnom u inostranstvu.

Na kraju juna kompaniji je za realizaciju ostalo oko 188 miliona evra poslova.

Energoprojekt Holding a.d. Beograd

BULEVAR MIHAJLA PUPINA 12, BEOGRAD (NOVI BEOGRAD), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
14.776.334,27 (2022)
Broj zaposlenih:
76 (2022)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...