Banka sa Wall Streeta objavila rezultate za poslednji kvartal

Goldman Sachs profitirao manje od očekivanja

BankeNovac

18.1.2022 15:27 Autor: Vladimir Jokanović 0

Goldman Sachs profitirao manje od očekivanja Goldman Sachs profitirao manje od očekivanja
Goldman Sachs objavio je u utorak izveštaj o profitu u četvrtom kvartalu, koji je niži od očekivanja analitičara, jer su operativni troškovi banke porasli... Goldman Sachs profitirao manje od očekivanja

Goldman Sachs objavio je u utorak izveštaj o profitu u četvrtom kvartalu, koji je niži od očekivanja analitičara, jer su operativni troškovi banke porasli za 23 odsto zbog većih plata zaposlenih i povećanih rezervi za sudske sporove.

Banka je zaradila 10,81 dolar po akciji u odnosu na procenu od 11,76 dolara, a prihodi su dostigli 12,64 milijarde dolara u odnosu na procenu od 12,08 milijardi dolara, prenosi CNBC. Banka je saopštila da je kvartalni profit pao za 13 odsto na 3,94 milijarde dolara.

Akcije banke oslabile su za 4,1 odsto u pretprodajnom trgovanju. Goldman Sachs napredovao je tokom protekle dve godine perioda procvata na tržištima kapitala koji je odgovarao poslovnom modelu banke.

Pitanje je kako će Banka da posluje u narednom periodu, jer se očekuje da će usijana tržišta ohladiti tokom 2022. godine. Očekuje se da će posebno trgovanje sa fiksnim prihodima opasti u četvrtom kvartalu. To bi trebalo da bude nadoknađeno snažnim prihodima od investicionog bankarstva.

Prošle nedelje JPMorgan Chase, Citigroup i Wells Fargo objavili su rezultate za četvrti kvartal koji su nadmašili očekivanja, ali su akcije JP Morgan i Citigroup rasprodate uz troškove veće od očekivanih. Bank of America i Morgan Stanley saopštiće svoje rezultate u sredu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...