Ulaganje će ubrzati uvođenje e-uprave

Investicija od 3,3 miliona dinara za digitalizaciju opštinske uprave u Novoj Varoši

BiznisInvesticije

14.6.2023 09:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Investicija od 3,3 miliona dinara za digitalizaciju opštinske uprave u Novoj Varoši Investicija od 3,3 miliona dinara za digitalizaciju opštinske uprave u Novoj Varoši
Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević potpisali su ugovor vredan 3,3 miliona dinara za digitalizaciju opštinske... Investicija od 3,3 miliona dinara za digitalizaciju opštinske uprave u Novoj Varoši

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević potpisali su ugovor vredan 3,3 miliona dinara za digitalizaciju opštinske uprave u Novoj Varoši.

„To će svakako ubrzati efikasnost ove opštine, a ono što je bio cilj je, kao što znamo Nova Varoš se nalazi u četvrtoj kategoriji po razvijenosti sa veoma limitiranim budžetom i smatrali smo više nego neophodnim da pomognemo ovu opštinu u modernizaciji”, rekao je ministar Đerlek i dodao da u praktičnom smislu to znači mnogo manje čekanja, mnogo manje redova ispred šaltera, ispred kancelarija i brže izdavanje dozvola.

Kako je istakao, to će svakako ubrzati uvođenje e-uprave i to je samo prvi korak u nizu koraka koje Vlada planira da preduzme u Novoj Varoši naročito u smislu ulaganja u tu opštinu, piše Politika.

„Zato želim ovom prilikom da ohrabrim i predsednika opštine i rukovodstvo da apliciraju sa novim razvojnim projektima kako bismo ispred ministarstva i vlade pomogli u njihovoj realizaciji”, naglasio je ministar Đerlek.

Predsednik opštine Radosav Vasiljević podsetio je da je ovo nastavak projekta koji je započet pre nekoliko godina, ali da je uvek nedostajalo novca.

„Ovo je i te kako važno za završetak ovog projekta e-sistema u našoj upravi, za bolji standard, moderniji život, bržu elektronsku upravu, za bržu komunikaciju sa državnim organima, sa svim ministarstvima, sa Vladom Republike Srbije, sa svim našim javnim preduzećima, privredom, poljoprivrednicima, privrednicima i svim građanima naše opštine”, rekao je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš i istakao da je ovo samo početak saradnje sa Ministarstvom za ravnomerni regionalni razvoj.

Ministar Đerlek potpisao je ugovor sa predsednikom opštine Priboj vredan 20,8 miliona dinara za rekonstrukcije glavne ulice u Starom Priboju, a očekuje se da će ugovor potpisati i sa predsednikom opštine Prijepolje Dragom Popadićem.

  • MAJA

    15.6.2023 #1 Author

    To jeste budućnost, ali zaista će biti potrebno mnogo ulaganja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...