Postupke u poslednjih nedelju dana objavilo više od 340 pravnih lica

Najvrednija procenjena javna nabavka veća od 2,4 milijarde dinara

Investicije

13.1.2023 17:34 Autor: Julijana Vincan 2

Najvrednija procenjena javna nabavka veća od 2,4 milijarde dinara Najvrednija procenjena javna nabavka veća od 2,4 milijarde dinara
Na Portalu javnih nabavki su od 6. do 13. januara planirane javne nabavke objavila 340 državnih organa, organizacija, ustanova ili drugih pravnih lica. Gradska... Najvrednija procenjena javna nabavka veća od 2,4 milijarde dinara

Na Portalu javnih nabavki su od 6. do 13. januara planirane javne nabavke objavila 340 državnih organa, organizacija, ustanova ili drugih pravnih lica.

Gradska uprava grada Vršca otvorila je 6. januara tri postupka, od kojih najvišu procenjenu vrednost ima javna nabavka električne energije za javnu rasvetu od 22,5 miliona dinara.

Istog datuma je Crveni krst Srbije – Crveni krst Vojvodine pokrenuo javnu nabavku 21 polovnog motornog vozila, a vrednost ovog postupka procenjena je na 9,58 miliona dinara.

Institut za proučavanje lekovitog bilja „Josif Pančić“ je takođe 6. januara otvorio nekoliko postupaka. Za 23 oglašene javne nabavke nisu navedene procenjene vrednosti.

Čak 44 javnih nabavki raspisao je istog datuma i Kliničko bolnički centar „Bežanijska kosa“. Najviše planirano izdvajanje je za nabavku lekova u zdravstvenoj ustanovi od gotovo 275 miliona dinara. Sledeći postupak koji ima najveću procenjenu vrednost je za javnu nabavku sanitetskog potrošnog materijala za zdravstvenu ustanovu, kao i za nabavku lekova sa D liste vrednu 71,1 milion dinara.

JP Toplana Kikinda je 6. januara raspisala pet javnih nabavki, od kojih procenjeno da je najviše potrebno za izgradnju vrelovoda i priključka za zgrade Nacionalne službe za zapošljavanje, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Nacionalna korporacija za osiguranje kredita raspisala je 7. januara 11 javnih nabavki, od kojih je najvrednije izdvajanje planirano za održavanje Informacionog sistema sa modulima (BIS).

Foto: Pixabay.com

Privredni sud u Beogradu je otvorio istog datuma četiri postupka, od kojih najvišu procenjenu vrednost ima nabavka tonera i kertridža za štampače i fotokopir aparate od 14 miliona dinara.

Istog dana je raspisala javne nabavke i Karate federacija Srbije. Najvrednije procenjen postupak je za agencijske usluge rezervacije hotela u zemlji i inostranstvu od osam miliona dinara.

Narodna banka Srbije je takođe 7. januara raspisala čak 300 postupaka. Međutim, ni za jedan nije navedena procenjena vrednost javne nabavke.

JP Gradsko stambeno Beograd raspisalo je 10. januara 67 javnih nabavki od kojih je najvrednije procenjen servis liftova, hitni i neodložni radovi i tekuće popravke liftova na 900 miliona dinara. Slede radovi na vodovodu i kanalizaciji (hitni i neodložni radovi i tekuće popravke) od 800 miliona dinara i građevinsko-zanatski radovi (hitni i neodložni radovi i tekuće popravke) vredni 700 miliona dinara.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je istog datuma otvorila osam postupaka, od kojih je najviše procenjena vrednost javne nabavke goriva i maziva od preko 2,4 milijarde dinara. Sledeća najvrednija procenjena je javna nabavka električne energije od više od 1,6 milijardi dinara. Na trećem mestu je nabavka izgradnje novog paviljona u okviru KPZ Sremska Mitrovica od 700 miliona dinara.

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština planira organizaciju događaja za predstavljanje mera u oblasti unapređenja razvoja nerazvijenih opština vrednu 16 miliona dinara. Ovaj postupak pokrenut je 11. januara.

Foto: Freepik.com

Institut za standardizaciju Srbije pokrenuo je istog datuma devet postupaka, a najvišu procenjenu vrednost ima javna nabavka usluga organizacije generalne skupštine CEN/CENELEC 2023, od više od 6,66 miliona dinara.

Takođe tog dana Grad Sombor je pokrenuo 52 postupka, od kojih je najviša procenjena vrednost javne nabavke održavanja opštinskih puteva, ulica i trotoara u gradu i naseljenim mestima od 250 miliona dinara.

Javno gradsko saobraćajno preduzeće „Novi Sad“, isto 11. januara, raspisalo je skoro 100 javnih nabavki (96). Najvrednije procenjena vrednost je za nabavku dizel goriva od 500 miliona dinara.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave otvorilo je 12. januara 48 postupaka. Najvišu procenjenu vrednost ima javna nabavka preparata za sprovođenje programa za suzbijanje larvi komaraca na teritoriji Republike Srbije-Centralna Srbija za 2023. godinu od 159,16 miliona dinara.

Zavod za urgentnu medicinu iz Beograda planira da izdvoji 68,13 miliona dinara za javnu nabavku motornih goriva. Ovo je najvrednije procenjen postupak ove institucije od dva koja su objavljena istog datuma kao za prethodnu instituciju.

Ministarstvo prosvete je takođe istog dana pokrenulo 36 postupaka. Najvrednije procenjena je izgradnja Obrazovno-naučnog centra „Šumadijska akademija“ u Kniću (rekonstrukcija srednje škole i dogradnja učeničkog doma u Kniću) od 698 miliona dinara.

Naravno, ovo su samo neki od državnih organa, organizacija, ustanova i drugih pravnih lica koji su raspisali javne nabavke u datom periodu. Takođe, nisu za sve njih na Portalu javnih nabavki objavljene i procenjene vrednosti.

 • Maria

  15.1.2023 #1 Author

  Normalno za početak godine.

  Odgovori

 • LUKA

  15.1.2023 #2 Author

  Lepa vest bitno da se ulaze pogotovo za skolu u Knicu

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.