Jedan od direktora Tesle potvrdio tokom svedočenja na sudu

Mask navodno “identifikovao” naslednika

NovacSvet

17.11.2022 09:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Mask navodno “identifikovao” naslednika Mask navodno “identifikovao” naslednika
Džejms Mardok (James Murdoch) jedan od direktora Tesle, svedočio je u sredu na sudu da je izvršni direktor i osnivač kompanije Ilon Mask (Elon... Mask navodno “identifikovao” naslednika

Džejms Mardok (James Murdoch) jedan od direktora Tesle, svedočio je u sredu na sudu da je izvršni direktor i osnivač kompanije Ilon Mask (Elon Musk) u poslednjih nekoliko meseci „identifikovao jednu osobu kao potencijalnog naslednika na čelu proizvođača električnih automobila“.

Mardok, koji nije imenovao potencijalnog naslednika, svedočio je na suđenju o Maskovom platnom paketu za 2018. godinu.

Kada ga je advokat tužioca zamolio da potvrdi da Mask nikada nije identifikovao nekoga kao potencijalnog generalnog direktora, Mardok je rekao da “zapravo jeste“, dodajući da se to dogodilo u “poslednjih nekoliko meseci“.

Neki Teslini investitori zabrinuti su da li Mask može adekvatno da se fokusira na svoju ulogu generalnog direktora najvrednijeg svetskog proizvođača automobila sada kada vodi Twitter, nakon dugotrajnog otkupa koji je u jednom trenutku pokušao da obustavi.

Mardok je potvrdio da je Mask angažovao pojedine Tesline inženjere da rade na društvenoj mreži Twitter.

Mardokovo svedočenje nije jasno dalo do znanja koliko je konkretan bio taj razgovor o nasledniku. Antonio Grasijas (Antonio Gracias), dugogodišnji Maskov prijatelj koji je takođe bio član upravnog odbora Tesle od 2007. do 2021. godine, svedočio je da je bilo razgovora o pronalaženju “administrativnog izvršnog direktora“ koji nadgleda prodaju, finansije i ljudske resurse “kako bi Mask mogao da se fokusira na druge stvari, ali je dodao da nisu mogli da ga pronađu. Gracijas nije elaborirao kada je ovaj razgovor vođen.

Mask, koji je izvršni direktor Twittera i raketne kompanije SpaceX, između ostalog je ranije jednom izjavio da “ne želi da bude izvršni direktor nijedne kompanije“.

  • BIJUTI27

    24.11.2022 #1 Author

    Što da bude direktor da ga samo boli glava, ovako plati, da druge boli glava..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...