Imovina najbogatijeg čoveka na svetu sada vredi manje od 200 milijardi dolara

Ilon Mask prodao akcije Tesle u vrednosti oko četiri milijarde dolara

BerzaSvet

9.11.2022 08:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ilon Mask prodao akcije Tesle u vrednosti oko četiri milijarde dolara Ilon Mask prodao akcije Tesle u vrednosti oko četiri milijarde dolara
Od kada je okončao preuzimanje Twittera vredno 44 milijarde dolara, Ilon Mask (Elon Musk) je prodao 19,5 miliona akcija proizvođača električnih automobila Tesla, u... Ilon Mask prodao akcije Tesle u vrednosti oko četiri milijarde dolara

Od kada je okončao preuzimanje Twittera vredno 44 milijarde dolara, Ilon Mask (Elon Musk) je prodao 19,5 miliona akcija proizvođača električnih automobila Tesla, u vrednosti od najmanje 3,95 milijardi dolara, pokazala je dokumentacija kojom raspolaže američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC).

Prodaja akcija se, prema analizi magazina Forbes, desila u trenutku kada su Tesline akcije dostigle najnižu cenu za godinu dana – u utorak, 8. novembra po zatvaranju berze vredele su 191,30 dolara po akciji. Istog dana je i neto vrednost Maskovog bogatstva bila nešto manja od 200 milijardi dolara – po prvi put od 24. maja ove i drugi put od 1. oktobra 2021. godine.

Mask, koji je i dalje najbogatiji čovek na svetu, sada poseduje 445,6 miliona Teslinih akcija, bez opcija, ili skoro 14 odsto kompanije, podseća Forbes.

CNBC u svojoj analizi ističe da je Mask prošle godine prodao akcije Tesle u vrednosti od skoro 22 milijarde dolara. Njihova vrednost tada je skočila 50 odsto, pa je ove godine prodao akcije u vrednosti od preko osam milijardi dolara u aprilu i oko sedam milijardi dolara u avgustu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...