Novi vlasnik Twittera poslao jasnu političku poruku

Mask pozvao Amerikance da glasaju za republikance

Svet

8.11.2022 10:56 Autor: Vladimir Jokanović 5

Mask pozvao Amerikance da glasaju za republikance Mask pozvao Amerikance da glasaju za republikance
Ilon Mask (Elon Musk) najbogatija osoba na svetu i novi vlasnik kompanije Twitter pozvao je Amerikance da glasaju za republikance na izborima za Kongres... Mask pozvao Amerikance da glasaju za republikance

Ilon Mask (Elon Musk) najbogatija osoba na svetu i novi vlasnik kompanije Twitter pozvao je Amerikance da glasaju za republikance na izborima za Kongres 8. novembra, kako bi bila postignuta protivteža demokratama predsednika SAD Džoa Bajdena (Joe Biden).

„Zajednička vlast obuzdava najgore ekscese obe stranke, pa stoga preporučujem glasanje za republikanski kongres, s obzirom na to da je predsedništvo demokratsko“, naveo je Mask u objavi na Twitteru upućenoj „nezavisnim biračima“. Mask ima 110 miliona pratilaca na popularnoj društvenoj mreži čiji je vlasnik.

On je kasnije dodao da je otvoren za ideju da ponovo glasa za demokrate u budućnosti, ističući da je uvek bio nezavisan i da je glasao za demokrate, prenosi Reuters. Mask je kritikovao Bajdenovu administraciju zbog predloga da se milijarderi dodatno oporezuju i daju više poreskih podsticaja za električna vozila proizvedena u kompanijama koje imaju sindikate.

Kompanija Tesla, čiji je Mask osnivač i direktor nema sindikate u svojim fabrikama u SAD. Republikanci su favoriti za osvajanje većine u Predstavničkom domu Kongresa, dok je trka za Senat, prema predizbornim anketama, izjednačena. Demokrate trenutno kontrolišu oba doma Kongresa.

Mask je preuzeo Twitter prošlog meseca za 44 milijarde dolara i pokrenuo niz radikalnih mera. Najpre je otpustio kompletno rukovodstvo kompanije, a zatim i polovinu osoblja. On je takođe najavio planove za naplatu usluga na društvenoj mreži koje su do sada bile besplatne i uveo je obaveznu proveru istinitosti objava.

Mask je prošle godine preselio sedište kompanije Tesla iz Kalifornije u Teksas, tradicionalno uporište republikanaca. Tamo je preselio i svoju privatnu rezidenciju, a mediji ističu da u Teksasu ne postoji državni porez na dohodak.

Federalne vlasti istražuju Maska zbog njegovog ponašanja prilikom kupovine Twittera, saopštila je kompanija prošlog meseca. Američka komisija za hartije od vrednosti i Federalna komisija za trgovinu nisu komentarisale bilo kakve potencijalne istrage.

  • IVAN

    8.11.2022 #1 Author

    Svako ima prava da glasa za koga zeli a ne da on poziva da se glasa za republikance

    Odgovori

  • GOCA BG

    8.11.2022 #2 Author

    Sve sto Mask uradi i kaze ima smisla,nije tek tako jedan od najuspesnijih ljudi na planeti…

    Odgovori

  • Emilija

    8.11.2022 #3 Author

    Bas bezveze sto poziva glasace

    Odgovori

  • MAJALG

    8.11.2022 #4 Author

    Svako ko misli da on poziva glasace nije dobro razumeo, njegova izjava ima skroz drugaciju konotaciju i drugaciji odjek kada su Amerikanci u pitanju.

    Odgovori

  • TATJANA

    9.11.2022 #5 Author

    Ima prava da pozove, a svako ima prava da odluči za koga ce glasati i dati mu poverenje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...