ZA kompaniju koja proizvodi lekove protiv kancera prošle godine bio zainteresovan Merck

Pfizer u pregovorima da kupi Seagen za više od 30 milijardi dolara

InvesticijeNovacPoslovanjeSvet

27.2.2023 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pfizer u pregovorima da kupi Seagen za više od 30 milijardi dolara Pfizer u pregovorima da kupi Seagen za više od 30 milijardi dolara
Farmaceutska kompanija Pfizer je u ranim pregovorima o kupovini proizvođača lekova Seagen, izvestio je Wallstreet Journal kasno u nedelju, pozivajući se na insajderske informacije.... Pfizer u pregovorima da kupi Seagen za više od 30 milijardi dolara

Farmaceutska kompanija Pfizer je u ranim pregovorima o kupovini proizvođača lekova Seagen, izvestio je Wallstreet Journal kasno u nedelju, pozivajući se na insajderske informacije.

Seagen ima tržišnu vrednost od oko 30 milijardi dolara i očekuje se da ostvariti dodatnu premiju u odnosu na toliku procenu, navodi se u izveštaju, dodajući da su pregovori još uvek u preliminarnim fazama.

Pfizer i Seagen su odbili da komentarišu ove navode za agenciju Reuters.

Seagen je prošle godine bio u naprednim pregovorima o preuzimanju od strane Mercka, u poslu koji bi vredeo 40 milijardi dolara ili više, međutim dve strane nisu tada uspele da postignu dogovor.

Seagen je američka bio-tehnološka kompanija koja je zauzela svoj udeo na tržištu u proizvodnji inovativnih lekova za borbu protiv kancera.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.