Kompanija se uspešno oporavlja

Philips beleži neto dobit od 74 miliona evra

Novac

25.7.2023 08:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Philips beleži neto dobit od 74 miliona evra Philips beleži neto dobit od 74 miliona evra
Holandski proizvođač medicinske opreme i sredstava za ličnu higijenu Philips ostvario je u drugom kvartalu ove godine neto dobit od 74 miliona evra, nakon... Philips beleži neto dobit od 74 miliona evra

Holandski proizvođač medicinske opreme i sredstava za ličnu higijenu Philips ostvario je u drugom kvartalu ove godine neto dobit od 74 miliona evra, nakon što je u istom periodu prošle godine zabeležio gubitak od 20 miliona evra.

Kako prenosi francuska novinska agencija AFP, kompanija se očigledno uspešno oporavlja od problema izazvanih neispravnim aparatom za disanje.

Prihodi su dostigli 4,5 milijardi evra, što je, takođe, više nego u istom periodu prošle godine, piše SEEbiz.

„Zadovoljan sam poboljšanjem našeg poslovanja u svim segmentima i regionima“, rekao je glavni izvršni direktor kompanije Roj Jakobs (Roy Jakobs).

Philips se dugo borio da opozove neispravne uređaje za disanje koji dovode korisnike sa apnejom u opasnost da udišu toksičnu penu dok spavaju. Veliki deo prošlogodišnjeg gubitka – u celoj godini dostigao je 1,61 milijardu evra – kompanija je pripisala ovim opozivima.

Većina uređaja je sada zamenjena, ali analitičari kažu da će biti potrebno neko vreme da se kompanija u potpunosti oporavi. Takođe, otpustili su oko 10.000 radnika zbog troškova povezanih sa opozivom.

  • SHALIMAR

    25.7.2023 #1 Author

    Bas veliki gubitak su imali i naruseno poverenje…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...