Reorganizacija u čuvenoj holandskoj kompaniji

Philips najavio otpuštanje 6.000 zaposlenih

EUZdravlje

30.1.2023 09:02 Autor: Vladimir Jokanović 0

Philips najavio otpuštanje 6.000 zaposlenih Philips najavio otpuštanje 6.000 zaposlenih
Holandska kompanija za zdravstvenu tehnologiju Philips saopštila je u ponedeljak da će ukinuti 6.000 radnih mesta kako bi obnovila svoju profitabilnost nakon povlačenja respiratornih... Philips najavio otpuštanje 6.000 zaposlenih

Holandska kompanija za zdravstvenu tehnologiju Philips saopštila je u ponedeljak da će ukinuti 6.000 radnih mesta kako bi obnovila svoju profitabilnost nakon povlačenja respiratornih uređaja koji su oborili njenu tržišnu vrednost za oko 70 odsto.

Polovina otpuštanja biće sprovedena ove godine, saopštila je kompanija, dodajući da će druga polovina biti realizovana do 2025. godine, prenosi Reuters.

Nova reorganizacija nastavak je plana koji je objavljen u oktobru, kada je saopšteno da će Philips smanjiti broj zaposlenih za oko pet odsto, što je 4.000 radnih mesta.

Kompanija se bori sa posledicama povlačenja miliona aparata koji se koriste za lečenje apneje u snu, zbog zabrinutosti da su materijali koji se koriste u proizvodnji uređaja toksični.

Philips ne kapitalizuje puni potencijal snažnih tržišnih pozicija jer se suočava sa nizom značajnih operativnih izazova, saopštilo je rukovodstvo kompanije.

Pojednostavljena organizacija trebalo bi da poboljša bezbednost pacijenata, kao i kvalitet i pouzdanost lanca snabdevanja. Kompanija će nastaviti da ulaže devet odsto prodaje u istraživanje i razvoj, ali će se fokusirati na „manje projekata sa boljim resursima i sa većim uticajem“.

Philips sa sedištem u Amsterdamu takođe je izvestio o prihodu od 651 milion evra za četvrti kvartal. To je skoro identično kao godinu dana ranije, iako su analitičari predvideli da će profit značajno opasti.

Nedostatak komponenti mučio je Philips tokom prošle godine, zbog čega je prodaja opala za oko tri odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...