POČETAK SPROVOĐENJA DOGOVORA IZ VAŠINGTONA Američka delegacija posetila NBS

InvesticijeNovacSrbijaVesti

23.9.2020 14:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

POČETAK SPROVOĐENJA DOGOVORA IZ VAŠINGTONA Američka delegacija posetila NBS POČETAK SPROVOĐENJA DOGOVORA IZ VAŠINGTONA Američka delegacija posetila NBS
Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković sastala se danas s predstavnicima američke delegacije, koju su činili visoki predstavnici Međunarodne razvojne finansijske korporacije SAD... POČETAK SPROVOĐENJA DOGOVORA IZ VAŠINGTONA Američka delegacija posetila NBS

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković sastala se danas s predstavnicima američke delegacije, koju su činili visoki predstavnici Međunarodne razvojne finansijske korporacije SAD (DFC), Izvozno-uvozne banke SAD (EXIM), budući šef kancelarije DFC u Beogradu kao i predstavnici Ambasade SAD u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Ova poseta visokih predstavnika iz SAD predstavlja nastavak saradnje koja je trasirana tokom nedavnog sastanka u Vašingtonu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika SAD Donalda Trampa, ističe se u saopštenju.

Foto: Tanjug

Tom prilikom postignuti su dogovori koji predstavljaju okosnicu dalje saradnje Srbije sa SAD i unapređenja odnosa dveju zemalja na ekonomskom planu. Poseta predstavnika DFC I EXIM banke označava početak sprovođenja ovih dogovora i njihovu dalju konkretizaciju preciziranjem razvojnih projekata i oblasti saradnje.

Na sastanku je zaključeno je da je ključni zadatak razvoj i da u meri u kojoj se u Srbiji omogući jačanje infrastrukture, jačanje privrede, a posebno otvaranje novih radnih mesta, biće i veći uspeh na ovom zajedničkom zadatku. Kako je istaknuto, NBS, koja uspešno čuva monetarnu i finansijsku stabilnost, jeste jedan od veoma važnih oslonaca na tom putu, navodi se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...