PRILIV DIREKTNIH STRANIH INVESTICIJA 1,8 MILIJARDI EVRA Srbija se neće zaduživati kod MMF, kaže guvernerka NBS

BankeIzdvajamoNovacSrbijaVesti

6.10.2020 11:02 Autor: Marija Jovanović 3

PRILIV DIREKTNIH STRANIH INVESTICIJA 1,8 MILIJARDI EVRA Srbija se neće zaduživati kod MMF, kaže guvernerka NBS PRILIV DIREKTNIH STRANIH INVESTICIJA 1,8 MILIJARDI EVRA Srbija se neće zaduživati kod MMF, kaže guvernerka NBS
Priliv direktnih stranih investicija od početka godine zaključno sa 6. oktobrom je 1,8 milijardi evra, izjavila je guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.... PRILIV DIREKTNIH STRANIH INVESTICIJA 1,8 MILIJARDI EVRA Srbija se neće zaduživati kod MMF, kaže guvernerka NBS

Priliv direktnih stranih investicija od početka godine zaključno sa 6. oktobrom je 1,8 milijardi evra, izjavila je guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.

Ona je kazala da je reč o operativnom podatku koji može da varira, ali da je, imajući u vidu krizu izavanu pandemijom korona virusa, to odličan rezultat.

Foto: Tanjug

Tabaković je navela da je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je u prvih sedam meseci ove godine priliv stranih direktnih investicija 1,6 milijardi evra, ali da je ovo novi podatak za osam meseci, prenosi Tanjug.

„To je ono što obezbeđuje proizvodnju, plate, porez i bolji životni standard građana“, rekla je Tabaković.

Ističe da se Srbija neće zaduživati kod MMF i drugih međunarodnih finansijskih institucija, jer ima stabilne finansije, stabilan dinar i kurs.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...