najskuplje nekretnine na primorju

Prosečna cena kvadrata novog stana u Crnoj Gori skoro 1.760 evra

NekretnineNovacRegion

23.5.2024 14:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Prosečna cena kvadrata novog stana u Crnoj Gori skoro 1.760 evra Prosečna cena kvadrata novog stana u Crnoj Gori skoro 1.760 evra
Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu iznosila je skoro 1.760 evra, pokazali su podaci Monstata. Statističari su... Prosečna cena kvadrata novog stana u Crnoj Gori skoro 1.760 evra

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu iznosila je skoro 1.760 evra, pokazali su podaci Monstata.

Statističari su kazali da je prosečna cena kvadrata stana u novogradnji u Podgorici iznosila 1.760 evra, u primorskom regionu 1.860 evra, u središnjem regionu 958 evra, a u severnom 1.200 evra.

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj meri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje.

„Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosečna cena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosečna cena će biti veća“, navodi se u saopštenju.

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u prvom kvartalu iznosila je skoro .760 erva, dok u kategoriji solidarna stambena izgradnja nije zabeležena prodaja stanova u novogradnji.

Iz Monstata su objasnili da se u obračun prosečne cene kvadratnog metra stana u novogradnji u obzir uzimaju samo stanovi koji su prvi put prodati na tržištu, odnosno za koje je prvi put zaključen kupoprodajni ugovor.

Predmet posmatranja ovog istraživanja nisu stanovi starog stambenog fonda, niti ostale vrste nepokretnosti – poslovni objekti, zemljište i drugo. Istraživanje ne predstavlja odraz ponude i potražnje novih stanova na tržištu, već cene obračunate na osnovu zaključenih kupoprodajnih ugovora.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...