u podgorici i na primorju najskuplji stanovi

Prosečna cena kvadrata u Crnoj Gori u novogradnji 1.500 evra

NekretnineNovacRegion

22.8.2023 18:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Prosečna cena kvadrata u Crnoj Gori u novogradnji 1.500 evra Prosečna cena kvadrata u Crnoj Gori u novogradnji 1.500 evra
Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu iznosila je 1.500 evra, pokazali su podaci Monstata. Statističari su kazali... Prosečna cena kvadrata u Crnoj Gori u novogradnji 1.500 evra

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu iznosila je 1.500 evra, pokazali su podaci Monstata.

Statističari su kazali da je prosečna cena kvadrata u novogradnji u Podgorici iznosila 1.580 evra, u primorskom regionu 1.410, u središnjem regionu 714 evra, a u severnom 1.280 evra, prenosi Mina.

Iz Monstata su objasnili da prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj meri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje.

„Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosečna cena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosečna cena će biti veća”, navodi se u saopštenju.

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u drugom kvartalu iznosila je 1.500 evra, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 589 evra.

Iz Monstata su objasnili da se u obračun prosečne cene kvadratnog metra stana u novogradnji u obzir uzimaju samo stanovi koji su prvi put prodati na tržištu, odnosno za koje je prvi put zaključen kupoprodajni ugovor.

Predmet posmatranja ovog istraživanja nisu stanovi starog stambenog fonda, niti ostale vrste nepokrenosti: poslovni objekti, zemljište i drugo.

Istraživanje ne predstavlja odraz ponude i potražnje novih stanova na tržištu, već cene obračunate na osnovu zaključenih kupoprodajnih ugovora.

 • SHALIMAR

  22.8.2023 #1 Author

  Bolje kupiti stan u CG,duplo jeftinini nego kod nas…

  Odgovori

  • BOBICA

   27.8.2023 #2 Author

   Bukvalno bolje kupiti stan kod njih

   Odgovori

 • Lelica

  22.8.2023 #3 Author

  Svakako mnogo jeftinije nego kod nas.

  Odgovori

 • SUNCE

  23.8.2023 #4 Author

  To je statistika koja je potpuno nebitna. Nesto slično prosecnoj plati u Srbiji.

  Odgovori

 • jevtić

  24.8.2023 #5 Author

  Zanimljivo….jeftinije nego kod nas

  Odgovori

 • nemamvremenazato

  28.8.2023 #6 Author

  Mnogo povoljnije nego u srb

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.