pregled inovacija u oblasti finansijskih usluga

Prvi SEE Fintech Forum u Beogradu 3. juna

BankeHi-techNovacSrbijaU fokusu

25.5.2022 15:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Prvi SEE Fintech Forum u Beogradu 3. juna Prvi SEE Fintech Forum u Beogradu 3. juna
Prvi SEE Fintech Forum – Finticipate održaće se 3. juna u hotelu Mona Plaza u Beogradu, kao i putem Zoom platforme. Kako se navodi... Prvi SEE Fintech Forum u Beogradu 3. juna

Prvi SEE Fintech Forum – Finticipate održaće se 3. juna u hotelu Mona Plaza u Beogradu, kao i putem Zoom platforme.

Kako se navodi u pozivnici organizatora, poslednjih dvadeset godina obeležio je period tehnoloških inovacija koje su se na specifičan način bavile brojnim izazovima u oblasti finansijskih usluga.

„Fintech je zauvek promenio način na koji se koristi i upravlja novcem. Od štednje do ulaganja, preko budžetiranja i kreditiranja. Jedan od vodećih principa finansijsko-tehnoloških kompanija je da obezbede finansijsku inkluziju i učine da finansijske usluge postanu dostupnije, pristupačnije i efikasnije“, navodi se u pozivnici.

Neke od tema o kojima će se razgovarati na forumu su i stablecoins – krvotok sistema decentralizovanih finansija, primena fintech rešenja u oblasti faktoringa kod komercijalnih banaka, menjanje poslovnih modela u finansijskom sektoru, šta se može naučiti od digitalnih banaka i drugih inovativnih vrsta finansiranja kao što su grupno finansiranje (crowdfunding), P2P kreditiranje.

Posetioci će imati prilike da se upoznaju sa studijama slučaja i primenjenim fintech rešenjima, postavljaju pitanja i povežu se sa fintech zajednicom iz regiona Jugoistočne Evrope i šire.

Konferenciju će otvoriti Dragana Stanić, viceguvernerka Narodne banke Srbije (NBS), dok su ostali učesnici predstavnici Hrvatske narodne banke, HANFA-e, međunarodni i regionalni igrači fintech tržišta, startap kompanije, preduzetnici, srednje i velike kompanije, inovatori, banke, regulatori, finansijski eksperti, neobanke, investicioni fondovi, finansijske institucije, i tehnološke kompanije poput Raiffeisen Bank, Finspot, BDO Ventures, Motika Law, Airt, Electrocoin, Leanpay, Aircash, Identyum, Powrs, Monri Payments i EWPN, itd.

Konferenciju organizuje New Angles Consulting kompanija, specijalizovana za organizaciju poslovnih konferencija, kao i savetovanje u oblasti marketinga i razvoja poslovanja.

 • NINO

  26.5.2022 #1 Author

  Jos malo novac ce verovatno nestati, a to ce biti jedna od glavnih inovacija u narednom periodu.

  Odgovori

 • GOCA BG

  26.5.2022 #2 Author

  Znacice svimada vode realizovane ideje i cuti nove stvari…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...