Velika investicija najveće južnokorejske kompanije

Samsung ulaže 256 milijardi dolara u tehnologiju sledeće generacije

Hi-techNovacSvetVesti

24.5.2022 08:18 Autor: Vladimir Jokanović 2

Samsung ulaže 256 milijardi dolara u tehnologiju sledeće generacije Samsung ulaže 256 milijardi dolara u tehnologiju sledeće generacije
Samsung group, najveći konglomerat u Južnoj Koreji, uložiće 356 milijardi dolara u narednih pet godina u poluprovodnike, biofarmaceutiku i druge tehnologije sledeće generacije kako... Samsung ulaže 256 milijardi dolara u tehnologiju sledeće generacije

Samsung group, najveći konglomerat u Južnoj Koreji, uložiće 356 milijardi dolara u narednih pet godina u poluprovodnike, biofarmaceutiku i druge tehnologije sledeće generacije kako bi povećao svoju konkurentnu prednost i ojačao tehnološke sposobnosti.

Grupacija je saopštila da je njen najnoviji investicioni plan označio povećanje od više od 30 odsto u odnosu na ulaganja u prethodnih pet godina, a da je cilj podsticanje „dugoročnog rasta u strateškim poslovima“, prenosi Financial Times. Oko 80 odsto ukupnih investicija biće uloženo u zemlji.

Prema Samsungu, investicije će voditi njegove osnovne jedinice Samsung Eletronics i Samsung Biologics. Grupa će se fokusirati na razvoj čipova sledeće generacije i nadogradnju svojih tehnologija uz ubrzavanje razvoja 5G i 6G telekomunikacija. Plan investiranja došao je u trenutku dok Samsung zaostaje za rivalskom kompanijom Apple u tehnologiji pametnih telefona.

Samsungove biotehnološke jedinice, uključujući Samsung Biologics i Samsung Bioepis planiraju da agresivno ulažu u proširenje svojih kapaciteta za proizvodnju po ugovoru i u razvoj više sličnih bioloških proizvoda. Cilj kompanije je da kroz plan investiranja otvori 80.000 novih radnih mesta do 2026. godine.

  • GOCA BG

    24.5.2022 #1 Author

    Mora da se prati konkurencija i ostati konkurentan na trzistu..

    Odgovori

  • NINICA

    31.5.2022 #2 Author

    Klasično preterivanje …

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...