uprkos nepovoljnim uslovima poslovanja

Samsung Electronics zabeležio rekordnu prodaju u prvom kvartalu

BiznisFirme u fokusuSvetU fokusu

28.4.2022 19:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Samsung Electronics zabeležio rekordnu prodaju u prvom kvartalu Samsung Electronics zabeležio rekordnu prodaju u prvom kvartalu
Samsung Electronics je obnovio svoj kvartalni rekord prodaje u prvom kvartalu uprkos raznim nepovoljnim uslovima poslovanja kao što su produžena pandemija, poremećaji globalnog lanca... Samsung Electronics zabeležio rekordnu prodaju u prvom kvartalu

Samsung Electronics je obnovio svoj kvartalni rekord prodaje u prvom kvartalu uprkos raznim nepovoljnim uslovima poslovanja kao što su produžena pandemija, poremećaji globalnog lanca snabdevanja i ruska invazija na Ukrajinu, saopštila je ova kompanija u četvrtak.

Tehnološki gigant je objavio da je njegova prodaja u prvom kvartalu iznosila 77,78 biliona vona (61,11 milijardi dolara), što je povećanje od 18,95 odsto u odnosu na pre godinu dana, dok je operativni profit dostigao 14,12 biliona vona, što je povećanje od 50,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu, prenosi južnokorejski portal KoreaTimes.

Poboljšane performanse su bile moguće zahvaljujući snažnoj potražnji za memorijskim čipovima za servere i intenzivnijoj prodaji pametnih telefona uključujući Galaxi S22 Ultra, saopštio je Samsung.

Iako se prvi kvartal nekada smatrao sporom sezonom u industriji poluprovodnika i displeja, Samsung je ovo pravilo opovrgnuo tokom perioda januar-mart. Pošto je kompanija prvi put premašila kvartalnu prodaju od 70 biliona vona (55 milijardi dolara) u trećem kvartalu 2021. godine, Samsung je ostvario više od 70 biliona vona u prodaji u trećem uzastopnom kvartalu.

Odeljenje Device Solutions (DS) zaduženo za poslovanje sa čipovima ostvarilo je 26,87 biliona vona u prodaji i 8,45 biliona vona u operativnom profitu u prvom kvartalu.

„Učinak poslovanja u ovom sektoru premašio je tržišne prognoze pošto su cene memorije pale manje nego što je tržište očekivalo zahvaljujući uglavnom solidnoj potražnji servera i računara. Međutim, kompanija je zabeležila blagi pad profita zbog jednokratnog posebnog podsticaja i blage sezone u neke aplikacije“, rekao je Samsung.

Samsung je saopštio da je njegovo mobilno poslovanje takođe pomoglo da se povećaju kvartalni rezultati kompanije.

  • DJORDJE1

    28.4.2022 #1 Author

    Nove serije pametnih telefona im sigurno donose velike prihode od prodaje.

    Odgovori

  • kaćica

    28.4.2022 #2 Author

    Samsung popularniji od iphone.

    Odgovori

  • BOJANA

    29.4.2022 #3 Author

    Svaka čast, to pokazuje njihov kvalitet

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    29.4.2022 #4 Author

    odlični proizvodi. ulažu u razvoj svaka čast za sjajne rezultate

    Odgovori

  • Ika

    29.4.2022 #5 Author

    Bravo za Samsung, bili i ostali najbolji

    Odgovori

  • Milovan94

    29.4.2022 #6 Author

    Imam samsungov telefon, najbolji su na svetu

    Odgovori

  • GOCA BG

    29.4.2022 #7 Author

    Kakav kvalitet,takav i poslovni rezultat…

    Odgovori

  • VILENJAK

    1.5.2022 #8 Author

    Uvek će biti moj izbor! Najbolji telefoni!

    Odgovori

  • Maša

    9.5.2022 #9 Author

    I ovo je ocekivano

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...