prave planove u slučaju vanredne situacije

Veliki južnokorejski konglomerati spremaju se za najgori scenario

BiznisFirme u fokusuInfrastrukturaSvetU fokusu

6.5.2022 20:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Veliki južnokorejski konglomerati spremaju se za najgori scenario Veliki južnokorejski konglomerati spremaju se za najgori scenario
Brojni konglomerati u Južnoj Koreji prave planove za vanredne situacije, pripremaju se za najgori scenario jer se neizvesnosti povećavaju, od rastuće inflacije, povećanja kamatnih... Veliki južnokorejski konglomerati spremaju se za najgori scenario

Brojni konglomerati u Južnoj Koreji prave planove za vanredne situacije, pripremaju se za najgori scenario jer se neizvesnosti povećavaju, od rastuće inflacije, povećanja kamatnih stopa, blokade u Kini i rat u Ukrajini.

Petrohemijske i energetske poslovne divizije Hanwha Solutions, Hanwha Energy, Hanwha Impact i Hanwha Total Energy održale su sastanak u četvrtak kako bi razmotrile pitanja upravljanja koja proističu iz globalne ekonomske nesigurnosti, piše KoreaTimes.

Izvršni direktori Hanwha odlučili su da preduzmu preventivne kontramere, na osnovu činjenice da i dalje postoje faktori krize kao što su rast cena nafte i drugih sirovina, poremećaji u lancu snabdevanja i logistike, kao i rastuće kamatne stope.

„Pažljivo ćemo pratiti globalne cene energije, uključujući cene nafte i poremećaje u lancu snabdevanja, i uspostavićemo plan za vanredne situacije putem testova na stres kako bismo mogli fleksibilno da odgovorimo na međunarodnu situaciju koja se brzo menja“, rekao je izvršni direktor kompanije Hanvha Solutions Nam Ji-hieon.

Prošlog meseca, Hyundai Heavy Industries (HHI) grupa je takođe sazvala hitan sastanak svojih izvršnih direktora kako bi odgovorila na globalne neizvesnosti.

„Buduća kriza može biti drugačija od one koju smo do sada iskusili, tako da je neophodna temeljna priprema razmatranjem čak i najgoreg scenarija i pripremanjem kontramera“, naglasio je predsednik HHI grupe Kvon Oh-gap.

Rastuće cene sirovina i sve veći troškovi rada smanjuju profit. „Pritisak rastućih troškova materijala će se povećati u drugom kvartalu više nego u prvom kvartalu“, saopštila je kompanija Kia.

Hyundai Motor Group je nedavno uspostavio planove za vanredne situacije kao odgovor na neizvesnosti u globalnom poslovnom okruženju. Druge velike grupe, kao što su Samsung, LG, SK, Lotte, POSCO i HHI, navodno su preduzele interni hitan odgovor kako bi minimizirale teret troškova i ubrzale jačanje novih oblasti rasta.

Prodaja automobila Hyundai u Rusiji u prvom kvartalu takođe je smanjena za 25 odsto u odnosu na prethodnu godinu zbog uticaja ukrajinske krize, a nastavljeni su i problemi lokalne proizvodnje i snabdevanja delovima. Shodno tome, takođe je postavila politiku da minimizira gubitke u pogledu likvidnosti tako što će pregledati planirane investicije u ovoj godini i odložiti lansiranje novih modela vozila.

Zabrinutost raste i zbog spore potražnje za izvoznim proizvodima zbog karantina u delovima Kine. Elektronska industrija je očekivala povećanje potražnje za proizvodima informacionih tehnologija (IT) kao što su kućni aparati i pametni telefoni u Kini, ali je došlo do pada. Štaviše, domaće kompanije sa lokalnim fabrikama i dalje imaju značajnih poteškoća u nabavci delova.

  • Milovan94

    7.5.2022 #1 Author

    Znaju oni mnogo više od nas šta će biti zato se i pripremaju.

    Odgovori

    • ZVE84

      7.5.2022 #2 Author

      Naravno da znaju…

      Odgovori

    • LEPOSAVA

      8.5.2022 #3 Author

      Normalno…..i kod nas vest stigne uvek sa velikim zakasnjenjem….🤭

      Odgovori

  • GOCA BG

    7.5.2022 #4 Author

    Sa razlogom to rade…

    Odgovori

  • LEPOSAVA

    8.5.2022 #5 Author

    O kome pricamo….svetska sila…sve znaju ,naravno

    Odgovori

  • TINA

    8.5.2022 #6 Author

    Ovako nesto nikako ne moze da bude dobro

    Odgovori

  • MARKO7

    8.5.2022 #7 Author

    Pa samo nam je još i to falilo…

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    8.5.2022 #8 Author

    Tačno znaju scenario, znaju šta će se desiti.
    Samo mi verujemo da će sve biti normalno.

    Odgovori

  • FRUIT04

    8.5.2022 #9 Author

    Svi su se pripremali jos dok je Korona pocela. Korona je bila uvid u rat I svetske sankcije.

    Odgovori

  • LIMUN ŽUT

    8.5.2022 #10 Author

    Neka se pripreme, bolje će podneti.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...