poseta američkog predsednika planirana u drugoj polovini maja

Bajden na sastanku sa šefovima četiri najveće poslovne grupe u Južnoj Koreji?

BiznisFirme u fokusuPoslovanjeSvetU fokusuVesti

5.5.2022 19:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Bajden na sastanku sa šefovima četiri najveće poslovne grupe u Južnoj Koreji? Bajden na sastanku sa šefovima četiri najveće poslovne grupe u Južnoj Koreji?
Američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) navodno želi da se sastane sa čelnicima četiri velika južnokorejska konglomerata tokom svoje državne posete ovoj zemlji u... Bajden na sastanku sa šefovima četiri najveće poslovne grupe u Južnoj Koreji?

Američki predsednik Džo Bajden (Joe Biden) navodno želi da se sastane sa čelnicima četiri velika južnokorejska konglomerata tokom svoje državne posete ovoj zemlji u drugoj polovini maja.

Taj događaj, ako bude realizovan, biće prilika za Bajdena da zatraži više južnokorejskih investicija u Sjedinjenim Američkim Državama, prema izjavama iz industrijskog sektora u Južnoj Koreji, piše KoreaTimes.

Predviđeno je da američki predsednik poseti Južnu Koreju od 20. do 22. maja, tokom koje planira da sedne sa potpredsednikom kompanije Samsung Electronics, predsednikom SK Group, predsednikom Hyundai Motor Group i predsednikom LG Group i drugim istaknutim biznismenima Seula.

Na sastanku će od četiri glavna šefa konglomerata verovatno biti zatraženo da razmotre nova ulaganja u SAD, uključujući uspostavljanje stabilnog lanca snabdevanja za poluprovodnike, baterije za električna vozila (EV) i biotehnologiju.

Bivši američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) sastao se sa 18 poslovnih lidera tokom svoje državne posete juna 2019. godine i pozvao ih da aktivnije ulažu u SAD.

Tramp se sastao sa čelnicima kompanija Samsung Electronics, Hyundai Motor Group, SK Group i CJ Group i pojedinačno im se zahvalio na povećanim ulaganjima.

Prošle godine, Bajden je održao nekoliko sastanaka sa svetskim kompanijama za proizvodnju poluprovodnika, kao što je Samsung Electronics, putem videa kako bi aktivno sarađivao u uspostavljanju stabilnog lanca snabdevanja poluprovodnicima u SAD.

Foto: Pixabay.com

Nakon otvaranja fabrike poluprovodnika kompanije Samsung Electronics u Ostinu u Teksasu, kompanija ulaže 20 triliona vona (15,7 milijardi dolara) u izgradnju druge fabrike poluprovodnika u obližnjem gradu Tejloru. SK Grupa je objavila da će SK Innovation osnovati zajedničko preduzeće sa Fordom pod nazivom Blue Oval SK za proizvodnju baterija u vrednosti od šest triliona vona za EV.

Hyundai Motor je odlučio da uloži ukupno 7,4 milijarde dolara u proizvodnju električnih vozila i proširenje infrastrukture za punjenje u SAD. LG Group je odlučila da potroši više od pet biliona vona na poslovnu saradnju sa američkim partnerom General Motors-om za LG Energi Solutions (LGES), uključujući proizvodnju baterija.

Bajden će verovatno tokom svoje posete posetiti i jednu od fabrika poluprovodnika kompanije Samsung Electronics. Samsung ima fabrike poluprovodnika u Jonginu, Hvasongu i Pjongteku.

  • TINA

    6.5.2022 #1 Author

    Dobar poslovan sastanak

    Odgovori

  • Lolek

    6.5.2022 #2 Author

    Bolje Rodmana da je poslao na sastanak

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    6.5.2022 #3 Author

    amerika se okreće kako vetar duva, sada je i Kina dobra kao posl partner

    Odgovori

  • ZVE84

    8.5.2022 #4 Author

    Amerika više nema uticaj

    Odgovori

  • GOCA BG

    8.5.2022 #5 Author

    Mislim da Bajden i ne zna sa kim je bio i gde…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...