Više bitcoina kupljeno vonima nego evrima

Južnokorejska kompanija Haechi Lab pomaže kripto berzama da smanje naknade za struju

Hi-techLifestyleSvetVesti

29.3.2022 08:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Južnokorejska kompanija Haechi Lab pomaže kripto berzama da smanje naknade za struju Južnokorejska kompanija Haechi Lab pomaže kripto berzama da smanje naknade za struju
Količina bitcoina kupljena korejskim vonima je više nego dvostruko veća od one u koju su uloženi evri i globalno je nadmašena samo transakcijama vezanim... Južnokorejska kompanija Haechi Lab pomaže kripto berzama da smanje naknade za struju

Količina bitcoina kupljena korejskim vonima je više nego dvostruko veća od one u koju su uloženi evri i globalno je nadmašena samo transakcijama vezanim za američki dolar i japanski jen.

Prema rečima šefa sektora rasta kompanije Haechi Lab Aleksa Lima (Alex Lim), najveća južnokorejska kripto menjačnica upBit ima osam i po miliona korisnika, a on procenjuje da više od polovine mlađe populacije (osobe između 20 i 30 godina) u Južnoj Koreji trenutno ima upBit nalog, piše Capital.com.

Razlozi da se Južna Koreja nađe na vodećoj poziciji na globalnim kripto tržištima su brojni i Lim kaže da je jedan od ključnih elemenata relativno obilje kompanija u sferi razvoja i tehnologije u zemlji.

Jedan od dokaza je upravo i Limova kompanija Haechi Lab, koja je 2018. godine počela da radi na razvoju digitalnog novčanika Henesis. Ovaj novčanik koristi većina centralizovanih južnokorejskih kripto menjačnica i berzi, kojima omogućava da umanje naknade za korišćenje struje („gas fee“) koja se plaća prilikom transakcija, i to za 97 odsto.

Iako su cene ovih naknada za, recimo, ethereum pale sa novembarskih nivoa, delimično zbog smanjenja interesovanja za NFT-ove, one i dalje predstavljaju prepreku u trgovanju. Zato eksperti iz kompanije Haechi Lab uključuju pametne ugovore koji omogućavaju korisnicima centralizovanih menjačnica i berzi da uštede na troškovima za struju.

„Većina berzi je veoma jasno fokusirana na privlačenje novih korisnika. To podrazumeva pokretanje novih usluga ili listiranje brojnih različitih novih tokena. Nakon toga, zajedno sa investitorima pregledaju svoj profit i gubitak (P&L) i, kada počnu da razgovaraju o optimizaciji operativnih troškova, ispostavi se da zapravo nisu pratili naknade za korišćenje struje prilikom rudarenja, koje se plaćaju na mesečnom nivou”, kaže Lim.

Kompanija Haechi ostvarila je partnerstva sa najvećim južnokorejskim zajmodavcem KB Kookmin bankom, koja je nedavno otvorila filijalu u metaverzumu, i kripto firmom Hashed.

Ta partnerstva treba da obezbede rešenja za digitalno vlasništvo za preduzeća i konglomerate i, što je važnije, regulatornu licencu koja je veoma važna, uzimajući u obzir da južnokorejske vlasti sve više sprovode istrage u kripto sektoru.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...