Najnovije poslovne vesti Biznis.rs

REPUBLIKANSKI SENATORI PREDLOŽILI NOVI PAKET POMOĆI Dodatnih 1.000 milijardi dolara za sanaciju štete od pandemije u SAD

NovacSvetVesti

28.7.2020 12:49 Autor: Vladimir Jokanović 0

REPUBLIKANSKI SENATORI PREDLOŽILI NOVI PAKET POMOĆI Dodatnih 1.000 milijardi dolara za sanaciju štete od pandemije u SAD REPUBLIKANSKI SENATORI PREDLOŽILI NOVI PAKET POMOĆI Dodatnih 1.000 milijardi dolara za sanaciju štete od pandemije u SAD
Predstavnici Republikanske stranke u američkom Senatu predložili su dodatnih 1.000 milijardi dolara potrošnje za sanaciju ekonomske štete nastale zbog krize izazvane pandemijom korona virusa.... REPUBLIKANSKI SENATORI PREDLOŽILI NOVI PAKET POMOĆI Dodatnih 1.000 milijardi dolara za sanaciju štete od pandemije u SAD

Predstavnici Republikanske stranke u američkom Senatu predložili su dodatnih 1.000 milijardi dolara potrošnje za sanaciju ekonomske štete nastale zbog krize izazvane pandemijom korona virusa. Plan uključuje 100 milijardi dolara za škole i jednokratnu isplatu pomoći od 1.200 dolara najugroženijima u Americi.

Ovaj predlog predstavlja novi stepenik u pregovorima sa demokratama koji su ga okarakterisali kao „potpuno neadekvatan“. SAD su već potrošile 2.400 milijardi dolara na stimulativne ekonomske mere, isplativši milijarde dolara pomoći preduzećima i domaćinstvima, prenosi Tanjug, pozivajući se na BBC.

Međutim, ekonomisti upozoravaju da će pomoć biti još potrebnija na proleće. Prema novom republikanskom predlogu nedeljna naknada od 600 dolara za nezaposlene bila bi smanjena na 200 dolara, jer se procenjuje da trenutna suma obeshrabruje radnike da se vrate na posao, budući da većina njih sada prima više novca nego što bi zaradili na poslu.

Republikanski senator Mič Mekonel (Mitch McConnell) rekao je da republikanci žele da nastave sa isplatom dodatka za nezaposlene, koji ističe ove sedmice, ali u manjem iznosu. „Međutim, to moramo da učinimo na način koji ne usporava ponovno otvaranje“, rekao je Mekonel.

Osim novca za isplatu direktne pomoći domaćinstvim i školama, republikanci su se založili za donošenje zakona koji će zaštititi preduzeća od lažnih prijava radnika da su oboleli od korona virusa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...