Ranije ponude odbijene jer nisu ispunjavale standarde protiv prevara

SEC prihvatio šest predloga za bitcoin ETF fondove

BerzaNovacSvet

20.7.2023 12:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SEC prihvatio šest predloga za bitcoin ETF fondove SEC prihvatio šest predloga za bitcoin ETF fondove
Američka komisija za hartije od vrednosti (SEC) prihvatila je prijave za kreiranje spot bitcoin fondova kojima se trguje na berzi od šest velikih kompanija... SEC prihvatio šest predloga za bitcoin ETF fondove

Američka komisija za hartije od vrednosti (SEC) prihvatila je prijave za kreiranje spot bitcoin fondova kojima se trguje na berzi od šest velikih kompanija koje upravljaju kapitalom, uključujući BlackRock, što je prvi korak u procesu agencije za odlučivanje da li će odobriti ili ne najnoviju rundu predloga.

SEC je, takođe, zvanično potvrdio prijave od kompanija Bitwise, VanEck, WisdomTree, Fidelity i Invesco za slične bitcoin spot ETF-ove, pri čemu su se ti predlozi pojavili u Federalnom registru, prenosi Reuters.

SEC je ranije odbio desetine prijava za bitcoin ETF fondove, rekavši da predlozi ne ispunjavaju standarde protiv prevara i zaštite investitora.

Ali Nasdaq – berza na kojoj je BlackRock predložio da uvrsti svoj ETF – saopštila je ranije ovog meseca da će rešiti te probleme radeći sa platformom Coinbase, najvećom kripto berzom sa sedištem u SAD.

Prvi bitcoin fjučers ETF odobren je u oktobru 2021. godine, što je tada poguralo vrednost bitcoina na najviši nivo svih vremena, sa cenom od 69.000 dolara.

Spot ETF-ovi direktno prate cenu kriptovalute, dok ETF-ovi zasnovani na fjučersima prate cenu bitcoin fjučers ugovora.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *