globalno tržište kriptovaluta trenutno vredi 1,2 biliona dolara

Bitcoin ostvario najbolji rezultat u poslednje tri nedelje

BerzaInvesticijeSvet

29.5.2023 10:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Bitcoin ostvario najbolji rezultat u poslednje tri nedelje Bitcoin ostvario najbolji rezultat u poslednje tri nedelje
Tržište kriptovaluta snažno je otpočelo novu nedelju pošto je Bela kuća objavila dogovor o sprečavanju krize gornje granice duga (mada još uvek treba da... Bitcoin ostvario najbolji rezultat u poslednje tri nedelje

Tržište kriptovaluta snažno je otpočelo novu nedelju pošto je Bela kuća objavila dogovor o sprečavanju krize gornje granice duga (mada još uvek treba da bude potvrđen pred Kongresom), pri čemu su bitcoin i ether najpre zabeležili povećanje od 5,0, odnosno 4,9 odsto, da bi jutros došlo do korekcije u opsegu od jednog procenta.

Uporedo sa ovim vestima, kineska državna agencija je objavila dokument u kojem su iznete sugestije za državnu politiku Web3, što predstavlja napredak za zemlju koja želi da kreira sledeću generaciju tehnoloških standarda, što je takođe uticalo na rast cena digitalne imovina na globalnom nivou.

Maksimum vrednosti bitcoin je u prethodna 24 časa zabeležio na nivou od 28.411 dolara, što je najbolji rezultat još od osmog maja. U trenutku pisanja ovog izveštaja, njegova cena iznosi 27.917 dolara po komadu.

Indeks globalnog tržišta kriptovaluta porastao je u danu za četiri odsto, na 1,2 biliona dolara, prema podacima sa CoinDeska.

“Bitcoin se prilično učvrstio na nivou iznad 25.000 dolara i tu stagnirao par nedelja, pre nego što je danas ojačao“, napisao je Džo DiPaskvale (Joe DiPasquale), izvršni direktor menadžera kripto fondova BitBull Capital u svom izveštaju.

“Da li će ovaj aktuelni rast nastaviti do 30.000 dolara ostaje da se vidi, ali očekujemo da će vodeća kriptovaluta na tržištu još jednom ‘napasti’ tu granicu u kratkom roku”, smatra DiPaskvale.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...