Kompanija prijavila rast prihoda za 11 odsto u trećem kvartalu

Uber nastavio da zarađuje

BerzaNovacPoslovanjeSvet

8.11.2023 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Uber nastavio da zarađuje Uber nastavio da zarađuje
Track all markets on TradingView Kompanija Uber izvestila je o rezultatima trećeg kvartala koji su nadmašili očekivanja analitičara, ali su pokazali snagu u drugim... Uber nastavio da zarađuje

Kompanija Uber izvestila je o rezultatima trećeg kvartala koji su nadmašili očekivanja analitičara, ali su pokazali snagu u drugim područjima, poput bruto rezervacija, čiji je broj veći nego što je prognozirano na kraju drugog tromesečja.

Zarada po akciji kompanije bila je 10 centi, dok je očekivanje LSEG, ranije poznatog kao Refinitiv, bilo 12 centi. Uber je zabeležio prihod od 9,29 milijardi dolara, naspram 9,52 milijarde dolara koliko je očekivao LSEG, prenosi Seebiz.

Uberov prihod u trećem kvartalu porastao je za 11 odsto u odnosu na isto tromesečje prošle godine. Kompanija je saopštila da bi rast prihoda bio još osam odsto veći, ali je Uber u trećem kvartalu reklasifikovao određene podsticaje za Uber Eats kao kontra prihode umesto markentiških troškova.

Kompanija je izvestila o neto dobiti od 221 milion dolara, ili 10 centi po deonici, u poređenju sa neto gubitkom od 1,2 milijarde dolara ili 61 cent po akciji u istom kvartalu prošle godine. To uključuje gubitak od 96 miliona dolara od revalorizacije Uberovih vlasničkih ulaganja.

Uber je u drugom kvartalu izvestio o svom prvom operativnom profitu zahvaljujući boljoj kontroli troškova, što je označilo prekretnicu za ovu kompaniju koja je hronično bila na gubitku posle više godina velike potrošnje u kontroverznoj trci za rastom.

Uber je prijavio 326 miliona dolara operativne zarade pre oporezivanja u drugom kvartalu, dok je prošle godine u istom kvartalu zabeležio 713 miliona dolara operativnog gubitka. Kompanija je tom prilikom ocenila da pomak ka profitabilnosti odražava disciplinovano izvršenje, snažan angažman i rekordan broj korisnika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...