Osposobljavanje 10.000 mladih za samostalan rad na konkretnim poslovima

Još sedam dana traje prijava za program „Moja prva plata“

Bolji posaoPreduzetnik

25.10.2022 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Još sedam dana traje prijava za program „Moja prva plata“ Još sedam dana traje prijava za program „Moja prva plata“
Nezaposlene mlade osobe do 30 godina života, sa srednjim i visokim obrazovanjem, mogu da se prijave do 31. oktobra za program „Moja prva plata“... Još sedam dana traje prijava za program „Moja prva plata“

Nezaposlene mlade osobe do 30 godina života, sa srednjim i visokim obrazovanjem, mogu da se prijave do 31. oktobra za program „Moja prva plata“ preko portala mojaprvaplata.gov.rs, objavila je Privredna komora Srbije (PKS).

Ostalo je još sedam dana za prijavljivanje kandidata za program Vlade Srbije „Moja prva plata“, koji će omogućiti da se 10.000 mladih osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima.

Više od 5.000 poslodavaca u prva dva ciklusa programa, tokom poslednje dve godine, primilo je čak 18.000 mladih na osposobljavanje za rad. Od ukupnog broja mladih uključenih u prvi ciklus programa, 43 odsto se zaposlilo, piše na sajtu PKS.

Tokom devet meseci trajanja programa „Moja prva plata“ će kandidati sa srednjim obrazovanjem primati od države novčanu naknadu od 25.000 dinara i 30.000 sa visokim obrazovanjem, objavila je Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ).

Novac se isplaćuje direktno korisnicima, preko NSZ, a poslodavci mogu da isplate i dodatni iznos.

Cilj Programa je podsticanje zapošljavanja mladih, uz prethodnu obuku za posao i sticanje prvih radnih iskustava, kao i podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova.

Program „Moja prva plata“ sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

 • TATJANA

  25.10.2022 #1 Author

  Ovo je mozda jedan od najboljih projekata u poslednjih desetak godina kad je zaposljavanbe u pitanju

  Odgovori

 • DEKSI

  31.10.2022 #2 Author

  Treba iskoristiti dok jos ima mogucnosti

  Odgovori

 • LUKA

  6.11.2022 #3 Author

  Odlican projekat treba iskoristiti

  Odgovori

 • MALENA

  24.11.2022 #4 Author

  Odlicna prilika za sticanje radnog iskustva

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...