Najnovije poslovne vesti Biznis.rs

PKS POZIVA PRIVREDNIKE DA ISKORISTE POMOĆ DRŽAVE Namenske račune otvoriti od 25. aprila

PreduzetnikSrbija

21.4.2020 09:27 Autor: Ljiljana Begović 0

Od početka krize do sredine aprila 955 privrednih subjekata bilo u blokadi, da je 1.500 firmi značajno moralo da smanji proizvodnju ili je potpuno...

Od početka krize do sredine aprila 955 privrednih subjekata bilo u blokadi, da je 1.500 firmi značajno moralo da smanji proizvodnju ili je potpuno prekine, a da je oko 125.000 radnika zbog epidemije upućeno na prinudni odmor, rekao je direktor Sektora za statističke analize, usluge i servise u Privrednoj komori Srbije Bojan Stanić.

Da bi ostvarili pomoć, kako je naveo Stanić, privrednici moraju da otvore namenski račun do 25. aprila.

„Tu će biti velika podrška Poreska uprava. One firme koje imaju samo jedan račun kod jedne banke, njima se to automatski otvara. Oni koji imaju račune u više banaka, moraju da kažu u kojoj će hteti da otvore taj račun. Procedura je vrlo jasna, a detaljnije informacije postoje na našem sajtu i većina privrednih subjekata se već prijavila“, objašnjava Stanić.

On je pozvao sve zainteresovane privrednike da iskoriste kredite koje je Ministarstvo finansija ponudilo kako bi pomoglo umanjivanju efekata krize izazvane korona virusom.

Kaže da su se kompanije koje su se obraćale Privrednoj komori javljale sa tehničkim pitanjima, pa su zbog učestalih pitanja objavili nekoliko brošura koje su objavljene na sajtu PKS.

Foto:PKS.rs

Pokriveno je oko 150 pitanja u tim brošurama. Postoji i kontakt centar na broju 0800 808 809, preko internet stranice pks.rs i mejl adresa covid19@pks.rs na koju se mogu obratiti privrednici.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...