Ministarka energetike kaže da je Srbija dobro snabdevena naftom i derivatima

Đedović: Neće nas ugroziti novi paket sankcija Rusiji

Poslovanje

6.2.2023 08:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Đedović: Neće nas ugroziti novi paket sankcija Rusiji Đedović: Neće nas ugroziti novi paket sankcija Rusiji
Građani nemaju razloga da strahuju zbog zabrane uvoza ruskih derivata morskim putem koja je stupila na snagu danas – kao što sankcije EU od... Đedović: Neće nas ugroziti novi paket sankcija Rusiji

Građani nemaju razloga da strahuju zbog zabrane uvoza ruskih derivata morskim putem koja je stupila na snagu danas – kao što sankcije EU od 5. decembra na uvoz sirove nafte nisu izazvale veća pomeranja na našem tržištu, tako se ne očekuje ni da će nas ovaj novi paket sankcija ugroziti, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović za Tanjug.

Đedović je ocenila da je naša zemlja dobro snabdevena, i navela da su zalihe naftnih derivata u 2022. povećane za 54 odsto u odnosu na prethodnu godinu, i da će se nastaviti sa povećavanjem rezervi.

Takođe je najavila da će se rezerve derivata redovno kontrolisati, i dodala da je jedan krug kontrole upravo sproveden tokom januara.

„Kontrolišemo rezerve, u kontaktu smo sa snabdevačima i stalno nalazimo najbolje načine da, pre svega, zaštitimo građane. Kada ćemo prestati da određujemo cene to pre svega zavisi od kretanja na svetskom tržištu i cena i količina i da vidimo kako će novi paket sankcija da se odrazi na snabdevenost tržišta i na cene“, rekla je Đedović za Tanjug.

  • Mike

    6.2.2023 #1 Author

    Pa vas neće, naravno. 😐

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...