Direktor firme iz Gračanice za Biznis.rs

„Zeka-comerc“ lider u svojoj branši u BiH, gde se sve može naći na jednom mestu

Firme u fokusuPoslovanjePreduzetnikU fokusu

14.3.2021 15:56 Autor: Julijana Vincan 2

„Zeka-comerc“ lider u svojoj branši u BiH, gde se sve može naći na jednom mestu „Zeka-comerc“ lider u svojoj branši u BiH, gde se sve može naći na jednom mestu
Biti najuspešniji u nečemu nije lako, a posebno nije jednostavno održati takvu titulu tokom kriznih vremena, kao što je pandemija korona virusa. Naime, ova... „Zeka-comerc“ lider u svojoj branši u BiH, gde se sve može naći na jednom mestu

Biti najuspešniji u nečemu nije lako, a posebno nije jednostavno održati takvu titulu tokom kriznih vremena, kao što je pandemija korona virusa. Naime, ova zaraza uticala je na poslovni svet na razne načine – nekima je pojačala poslovanje, drugima smanjila, a trećima stopirala. Za održanje liderske pozicije i u doba korona krize potrebno je mnogo truda, ulaganja i istrajnosti, što je uspelo kompaniji iz Gračanice – „Zeka-comerc„.

„Poslujemo od 1995. godine i naša primarna delatnost je prodaja proizvoda iz vlastitog metalno-proizvodnog pogona, građevinskog materijala, zatim vodo,  elektro i materijala za grejanje, potom profesionalnog i amaterskog alata i repromaterijala raznovrsnih proizvođača. Kod nas možete naći i nameštaj, belu tehniku, robu široke potrošnje (prehrambene artikle, sredstva za higijenu, alkoholna i bezalkoholna pića i druge proizvode). Osim ovog posla, bavimo se i prodajom nafte i naftnih derivata, zatim uslugom transporta robe, ali i proizvodnjom kamina i kotlova, a nudimo i usluge transporta unutar i van granica Bosne i Hercegovine sa vozilima manje i veće nosivosti. U okviru svoje branše, mi smo u našoj zemlji lideri. Imamo prodajne centre u Gračanici, Tuzli, Gradačcu, Zenici i Sarajevu, a u našoj ponudi su i proizvodi napoznatijih svetskih brendova“, objašnjava za Biznis.rs direktor Sejfudin Aljić.

Foto: zeka.ba

Dodaje da imaju više od 25.000 artikala u ponudi, kao i da je ovaj biznis počeo kao trgovina koja se za relativno kratko vreme razvila u kompaniju koja danas u svom sastavu posluje sa 30 poslovnih jedinica, od kojih su neke na području njihove opštine, a neka na području drugih kantona.

„Zapošljavamo više od 350 radnika, a u pripremi su i novi prodajni objekti – u Sarajevu, Bihaću, Živinicama i Cazinu. U našem radu nismo osetili uticaj pandemije u negativnom smislu, a takođe nismo imali zaraženih radnika, pošto se pridržavamo svih propisanih epidemioloških mera. Svojim kupcima i poslovnim partnerima odobravamo posebne rabatne skale, kao i odložena plaćanja i mogućnost kompenzacije, sve u zavisnosti od količine kupljene robe i načina plaćanja. Takođe, u našim objektima nudimo i mogućnost brzog i jednostavnog plaćanja putem POS terminala, kao i plaćanje na rate putem banaka“, naglasio je naš sagovornik.

Dva kamiona
Foto: zeka.ba

Kako ističe, kod njih se sve može naći – uprava firme, veleprodaja i maloprodaja građevinskog materijala, veleprodaja i maloprodaja alata, elektro i vodo materijala, služba transporta, ali i salon nameštaja i bele tehnike, koji su smešteni u novoizgrađenom „Bau centru“ na ulazu u Gračanicu, na površini od oko 5.500 metara kvadratnih.

„Nudimo i mogućnost kupovine robe putem našeg web shopa i putem naše Facebook stranice. kupljenu robu po potrebi dovozimo i na adresu kupca, što je posebno pogodno zbog sprečavanja širenja bolesti Covid-19. U slučaju da se neko odluči za poslovnu saradnju sa nama i želi da postane jedan od naših mnogobrojnih partnera ili kupaca, ili jednostavno potraži neke dodatne informacije, može nas slobodno posetiti u bilo kojoj od naših poslovnih jedinica, gde naše stručno osoblje svima stoji na raspolaganju“, navodi Aljić.

O uspehu firme „Zeka-comerc“ svedoči i A+ bonitetna ocena, koja spada u najviše ocene kojima se može nagraditi poslovanje neke kompanije, i označava visoku sposobnost izvršenja finansijskih obaveza i nizak kreditni rizik.

„Preduzeće koje je zaslužilo ovu bonitetnu ocenu ne pokazuje nikakve znakove za rizično poslovanje u budućnosti. Sa njim ostale kompanije mogu kvalitetno i uspešno da sarađuju, a uspešno poslovanje će se nastaviti i u budućnosti“, zaključuju u bonitetnoj kući CompanyWall.

„ZEKA-COMERC“ d.o.o. Gračanica

ul. Branilaca grada bb, 75320 GRAČANICA, Bosna

Poslovni prihodi (EUR):
32.974.037 (2019)
Broj zaposlenih:
217 (2019)
 • GocaBG

  14.3.2021 #1 Author

  To su firme koje imaju dugu tradiciju u radu i za svaku su preporuku…

  Odgovori

 • Anna

  15.3.2021 #2 Author

  U ponudi imaju sve- od igle do lokomotive. Zato i posluju dobro

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...