Podsticajna sredstva namenjena isključivo lokalnim samoupravama

Iz budžeta 45 miliona dinara za očuvanje i zaštitu biološke, predeone i geološke raznovrsnosti

EkologijaU fokusu

28.4.2023 08:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Iz budžeta 45 miliona dinara za očuvanje i zaštitu biološke, predeone i geološke raznovrsnosti Iz budžeta 45 miliona dinara za očuvanje i zaštitu biološke, predeone i geološke raznovrsnosti
Vlada Srbije usvojila je Uredbu o merilima i kriterijumima za dodelu podsticajnih sredstava za očuvanje i zaštitu biološke, predeone i geološke raznovrsnosti u 2023.... Iz budžeta 45 miliona dinara za očuvanje i zaštitu biološke, predeone i geološke raznovrsnosti

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o merilima i kriterijumima za dodelu podsticajnih sredstava za očuvanje i zaštitu biološke, predeone i geološke raznovrsnosti u 2023. godini, koja su namenjena isključivo lokalnim samoupravama.

Sredstva u ukupnom iznosu od 45 miliona dinara biće dodeljena za infrastrukturne projekte, rešavanje problema pojedinačnih i grupnih septičkih jama koje su uglavnom vodopropusne i predstavljaju pretnju zagađenju zemljišta i površinskih i podzemnih vodotokova.

Sredstva će biti dodeljena i za uspostavljanje mreže lokalnih udruženja kao što su udruženje žena, proizvođača meda, sira i slično, održavanje i učešće na sajmovima, formiranje i promocije etno postavki i promociju turizma, piše Ekapija.

Pravo da konkurišu za sredstva iz podsticaja imaju lokalne samouprave na čijoj su teritoriji nacionalni parkovi i zaštićena područja proglašena aktom Vlade Srbije.

Učešće podsticajnih sredstava u predračunskoj vrednosti sredstava potrebnih za realizaciju radova i aktivnosti može da iznosi do 80 odsto.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...