Crnogorska vlada odobrila koncesiju od 30 godina

Adriatic 42 najavio kupovinu plutajućeg doka za opremanje brodogradilišta Bijela

BiznisInfrastrukturaPoslovanjeRegionVesti

31.1.2022 16:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Adriatic 42 najavio kupovinu plutajućeg doka za opremanje brodogradilišta Bijela Adriatic 42 najavio kupovinu plutajućeg doka za opremanje brodogradilišta Bijela
Kompanija Adriatic 42 najavila je kupovinu 180 metara dugog plutajućeg doka kako bi opremila brodogradilište Bijela, lokaciju za remont superjahti u Crnoj Gori. „Ova... Adriatic 42 najavio kupovinu plutajućeg doka za opremanje brodogradilišta Bijela

Kompanija Adriatic 42 najavila je kupovinu 180 metara dugog plutajućeg doka kako bi opremila brodogradilište Bijela, lokaciju za remont superjahti u Crnoj Gori.

„Ova kompanija će od brodogradilišta Bijela napraviti destinaciju svetske klase za usluge remonta, održavanja, popravke i servisiranja superjahti, a očekuju da će radovi biti završeni u ovoj godini“, navodi se u saopštenju za javnost.

Iz kompanije su rekli da će nabavka plutajućeg doka, uz 720T dizalicu za brodove koja je trenutno u procesu proizvodnje, pozicionirati Adriatic 42 među glavne lokacije za remont jahti u svetu, obezbeđujući pouzdanost i visoke tehničke standarde za njihove klijente, piše agencija Mina.

Timovi kompanije Adriatic 42 u Bijeloj i Dubaiju rade na prikupljanju građevinskih dozvola da bi sve bilo spremno za dolazak doka u Crnu Goru do kraja aprila.

Crnogorska vlada je dala koncesiju od 30 godina na brodogradilište Bijela. Koncesija je data konzorcijumu koji čine kompanija Drydocks World, deo DP World grupe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Adriatic Marinas – Porto Montenegro.

Generalni i izvršni direktor Adriatic 42 Pol Grej (Paul Gray) izjavio je da mu je zadovoljstvo što su pregovori zaključeni i što je ugovor sa poznatim graditeljem plutajućih dokova brodogradilištem Hat-San u Turskoj potpisan.

ADRIATIC 42

OBALA B.B., TIVAT, Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
142.418,00 (2020)
Broj zaposlenih:
3 (2020)

„Plutajući dok je izgrađen u jednom od najprepoznatljivijih međunarodnih klasifikacionih društava u pomorskoj industriji. Dugačak je 180 metara, širok 37 metara i ima nosivost od 10.000 tona što mu omogućava da primi najveće jahte na svetu. Konzorcijum ispunjava svoju obavezu prema Crnoj Gori obezbeđujući ovu višemilionsku investiciju koja će omogućiti najviše standarde kvaliteta, inovativnosti i usluga u našim predstojećim aktivnostima“, rekao je Grej.

  • TATJANA

    31.1.2022 #1 Author

    Super

    Odgovori

  • FRUIT04

    31.1.2022 #2 Author

    Bravo, mozda Bijela Bude kao sto je nekad bila

    Odgovori

  • ACIKA

    2.2.2022 #3 Author

    Pravo je cudo da ovu luku nisu kupili kinezi. Ne znam koliko pratite kupovine luka po celom svetu ali kinezi su ubedljivo broj 1. Nije ni cudo, prave novi put svile. Pametnom dosta

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...