ADRIATIC METALS ZAINTERESOVAN ZA INVESTICIJE U RUDARSTVO Kompanija prepoznala Srbiju kao veliki potencijal

SrbijaVesti

21.1.2021 14:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

ADRIATIC METALS ZAINTERESOVAN ZA INVESTICIJE U RUDARSTVO Kompanija prepoznala Srbiju kao veliki potencijal ADRIATIC METALS ZAINTERESOVAN ZA INVESTICIJE U RUDARSTVO Kompanija prepoznala Srbiju kao veliki potencijal
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, razgovarala je sa rukovodstvom kompanije „Adriatic metals“ o geološkim istraživanjima koje ta kompanija sprovodi u Srbiji i potencijalnim... ADRIATIC METALS ZAINTERESOVAN ZA INVESTICIJE U RUDARSTVO Kompanija prepoznala Srbiju kao veliki potencijal

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, razgovarala je sa rukovodstvom kompanije „Adriatic metals“ o geološkim istraživanjima koje ta kompanija sprovodi u Srbiji i potencijalnim investicijama u oblasti rudarstva u Srbiji, odnosno početku izgradnje novog rudnika u Raškoj do 2024. godine.

“Rudarstvo u Srbiji ima veliki potencijal za investicije i planiramo da kroz izmene Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima zakonski okvir dodatno unapredimo, obezbeđujući istovremeno sigurnost i predvidljivost za investitore. Nadamo se da ćete nastaviti sa uspešnom realizacijom vaših projekata u Srbiji, a mi smo kao Vlada i Ministarstvo otvoreni za saradnju i podršku”, rekla je Mihajlovićeva.

Foto: Tanjug

Generalni menadžer i direktor kompanije „Adriatic metals“ iz Velike Britanije, Pol Kronin, rekao je da je ta kompanija prepoznala Srbiju kao uspešnu ekonomiju sa dobrim zakonskim okvirom i velikim potencijalom u oblasti rudarstva.

“Velika stvar za Srbiju je što su u njoj već prisutne neke od najvećih svetskih kompanija iz oblasti rudarstva i verujem da i mi možemo uspešno realizovati projekat u Srbiji. Naša kompanija je već prisutna u ovom regionu, u Bosni i Hercegovini, gde imamo snažan fokus na zaštiti životne sredine i saradnji sa lokalnom zajednicom i isti pristup imaćemo i za Srbiju”, rekao je Kronin.

Sastanku je prisustvovala i regionalna direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za zapadni Balkan Žužana Hargitai.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...