nagrada za posvećenost radu i vrhunske rezultate

SAM predstavio finaliste u kategoriji „Mladi menadžer godine“

PoslovanjeSrbija

10.12.2023 13:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

SAM predstavio finaliste u kategoriji „Mladi menadžer godine“ SAM predstavio finaliste u kategoriji „Mladi menadžer godine“
Mladi menadžeri su oni koji nose jaku energiju, unose je u svoje poslovanje i okruženje, pokreću inicijative i bez odustajanja, sa svojim timovima, hrabro... SAM predstavio finaliste u kategoriji „Mladi menadžer godine“

Mladi menadžeri su oni koji nose jaku energiju, unose je u svoje poslovanje i okruženje, pokreću inicijative i bez odustajanja, sa svojim timovima, hrabro rade na ciljevima, kažu iz Srpske asocijacije menadžera i podsećaju da već 12 godina zaredom dodeljuju prestižnu SAM Godišnju nagradu, priznanje upravo za one koji se pozicioniraju kao najbolji i ističu se svojim posvećenim radom i vrhunskim rezultatima.

Ovog puta kao finalisti u kategoriji “Mladi menadžer godine” našli su se Aleksandra Orlović, projektni menadžer TRI O, Marko Jovanović, Head of Microsoft Business Operations – Adriatic Region, Comtrade, i Nevena Đukić, zamenik direktora MT – Komex.

Projektni menadžer TRI O Aleksandra Orlović kaže da je njen otac zove za sve što je vezano za projekte i kontrolu.

Aleksandra Orlović / Foto: SAM

„Ko misli da je lako imati tatu za direktora, nije u pravu. Ogromna je odgovornost, ali i motivacija, nastaviti tradiciju kompanije koju je on postavio pre trideset godina. Ipak, najveća motivacija mi je dalji razvoj zaposlenih. Želja mi je da mladi menadžeri u Aranđelovcu, ali i u drugim malim sredinama, imaju podjednake uslove za razvoj karijere kao menadžeri u velikim sredinama“, objašnjava Orlović i dodaje da oni organizuju reciklažu, a klijenti dobijaju vaučere, te tako zajedno rade na očuvanju životne sredine.

Marko Jovanović, head of Microsoft Business Operations – Adriatic Region, Comtrade, veruje da vođa postajete tako što tražite odgovornost i spremni ste da odgovornost prihvatite.

Marko Jovanović / Foto: SAM

„Upravo vodeći se ovim razmišljanjem sam sa pozicije menadžera za razvoj poslovanja u nepunih pet godina u svojoj kompaniji došao do toga da mi je poverena linija biznisa koja generiše trećinu prometa firme. To znači da više nisam odgovoran samo za svoje rezultate, već za rezultate čitavog tima koji predvodim, koji čini 30 mladih ljudi. U tom smislu moja najveća motivacija i pokretač u poslu je zapravo činjenica da bi svakoga dana trebalo da budem primer svojim ljudima, svojim ponašanjem, odnosom prema poslu, hrabrim odlukama koje donosim i generalno svojim načinom razmišljanja. U tom smislu sam siguran da je srž menadžerskog posla zapravo koliko vi novih lidera izgradite i koliko novih mladih ljudi podržite u njihovom ličnom razvoju“, objašnjava Jovanović.

Nevena Đukić, zamenik direktora MT – Komex, sebe smatra sportskim tipom i na osnovu toga kaže da prati sport, a i dok se bavila njim najviše je volela osećaj pobede.

Nevena Đukić / Foto: SAM

„Nije važno da li je u pitanju individualna ili kolektivna pobeda, važno je da je ostvaren dobar, pozitivan rezultat, da je ostvaren uspeh. Kada ste deo MT-Komexa vi ste sasvim sigurno deo pobedničkog tima, bez obzira na kojoj poziciji igrate. Ja imam tu sreću da predvodim jedan genijalni tim inženjera i operatera. Ove godine smo otvorili nova tržišta u regionu i to smatram jednim od svojih najvećih uspeha. Verujem da je to ulaganje u budućnost, u zdraviju životnu sredinu za sve ljude u našoj zemlji, ali i u regionu. Ovo smatram pobedom, ne samo svojom, već pobedom svih nas. I baš to predstavlja moj glavni pokretač i u poslu“, kaže Đukić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...