sindikat se izborio za veće plate

British Airways povećava zarade određenoj kategoriji zaposlenih

BiznisFirme u fokusuU fokusuVesti

16.8.2022 15:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

British Airways povećava zarade određenoj kategoriji zaposlenih British Airways povećava zarade određenoj kategoriji zaposlenih
Osoblje avio-kompanije British Airways dobiće povećanje plate za 13 odsto nakon značajnog smanjenja radnih mesta koje je izazvala pandemija korona virusa. Dogovor je sklopljen... British Airways povećava zarade određenoj kategoriji zaposlenih

Osoblje avio-kompanije British Airways dobiće povećanje plate za 13 odsto nakon značajnog smanjenja radnih mesta koje je izazvala pandemija korona virusa.

Dogovor je sklopljen između avio-kompanije i sindikata Unite, koji je predstavljao oko 16.000 članova osoblja, od kabinskog do rukovalaca prtljagom i inženjera, prenosi Anadolu Agency.

„Čvrstim stavom uz Unite, naši članovi su primorali British Airways da predloži povećanje plata koje ide u pravcu kompenzacije smanjenja plata pretrpljenih tokom pandemije“, rekla je generalna sekretarka Unitea Šeron Grejem (Sharon Graham).

„Još uvek postoji način da radnici ponovo veruju ovoj kompaniji, s obzirom na neprijateljski način na koji su se ponašali tokom pandemije. Još jednom, naš fokus je bio na poboljšanju poslova, plata i uslova je dao rezultate za naše članove”.

Članovi sindikata zapretili su štrajkom ako avio-kompanija ne uzme u obzir njihove predloge. Međutim, u julu je sindikat pristao na dogovor.

Prema sporazumu, povećanje plata će biti podeljeno na nekoliko delova, pri čemu će radnici dobiti paušalni iznos u vrednosti od pet odsto svojih plata u avgustu, konsolidovano povećanje plata od pet procenata u septembru i dalje konsolidovano povećanje od tri odsto u decembru.

Tokom pandemije, radnici zaposleni u sektoru vazduhoplovstva doživeli su redukciju svojih radnih mesta zbog masovnog prizemljenja letova izazvanih uzastopnim zatvaranjem.

  • GOCA BG

    16.8.2022 #1 Author

    Nema ko da im radi,to im je jedina sansa da zadrze i zaposle ljude…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...