Srpska asocijacija menadžera dodelila nagrade

Menadžer godine direktor Mikroelektronike Nebojša Matić

Srbija

12.12.2023 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Menadžer godine direktor Mikroelektronike Nebojša Matić Menadžer godine direktor Mikroelektronike Nebojša Matić
Srpska asocijacija menadžera dodelila je godišnje nagrade dvanaesti put, a na gala večeri u Sava Centru za menadžera godine proglašen je Nebojša Matić, direktor... Menadžer godine direktor Mikroelektronike Nebojša Matić

Srpska asocijacija menadžera dodelila je godišnje nagrade dvanaesti put, a na gala večeri u Sava Centru za menadžera godine proglašen je Nebojša Matić, direktor Mikroelektronike.

Marko Jovanović iz Comtrade-a je mlada nada poslovne zajednice, kompanija Nelt je najpoželjniji poslodavac godine, dok je u kategoriji društveno odgovorne kompanije pobednik Nordeus fondacija. Igor Jurić i Miodrag Kostić su dobitnici specijalnih priznanja za sistem „Pronađi me“ i osnivanje „Palate nauke“.

Srpska asocijacija menadžera broji 540 članova, a polovinu zvanica na gala večeri činile su žene koje to udruženje ohrabruje da budu više prisutne u javnosti.

Izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera Jelena Bulatović kaže da su žene i inače odgovornije, i da ima mnogo manje pronevera koje čine žene.

„Zbog te velike odgovornosti, žene će retko prihvatiti da gostuju negde ili učestvuju na panelima, da budu prvo lice firme, ako ne smatraju da su dovoljno osnažene“, rekla je Bulatović u izjavi za RTS.

Korona virus, sukob u Ukrajini, a zatim poskupljenja energenata i hrane bili su izazovi u protekle dve godine i za svetsku ali i domaću ekonomiju.

Izazovi su deo posla, pa su srpski menadžeri preuzeli slogan „Odgovorni za budućnost“.

Da bi imali predvidljivu budućnost, region mora da ima mir i političku stabilnost.

„Predvidivost i stabilnost su preduslovi za svaki razvoj. Imali smo inflaciju, koja je u protekla dva meseca, prema statističkim podacima, pada. Moramo da sačekamo duži period da izvučemo zaključke, ali kamatne stope su jako visoke u prethodnom periodu, što utiče na nove investicije, kreditno zaduživanje privrednih subjekata, tako da će privreda iduće godine biti konzervativnija“, izjavio je predsednik Srpske asocijacije menadžera Mihajlo Janković.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...