Srpska asocijacija menadžera i ove godine dodeliće priznanja istaknutim menadžerima

Kandidati za nagradu „SAM Menadžer godine“ o principima u poslovanju

PoslovanjeSrbija

9.12.2023 13:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kandidati za nagradu „SAM Menadžer godine“ o principima u poslovanju Kandidati za nagradu „SAM Menadžer godine“ o principima u poslovanju
Srpska asocijacija menadžera i ove godine dodeliće priznanja istaknutim menadžerima, poslodavcima, pojedincima i inicijativama koje ponašanjem, izuzetnošću, aktivnošću i odgovornim poslovanjem demonstriraju liderstvo i... Kandidati za nagradu „SAM Menadžer godine“ o principima u poslovanju

Srpska asocijacija menadžera i ove godine dodeliće priznanja istaknutim menadžerima, poslodavcima, pojedincima i inicijativama koje ponašanjem, izuzetnošću, aktivnošću i odgovornim poslovanjem demonstriraju liderstvo i zaslužuju da budu istaknuti kao dobar primer u društvu.

U kategoriji „SAM Menadžer godine“ – za izvrsne doprinose, strateško razmišljanje, društveno odgovorni pristup, razvoj i vođenje zaposlenih, našli su se ovog puta Biljana Bogovac, rukovodeća partnerka kompanije PWC u Srbiji i u Crnoj Gori, Dragomir Kostić, generalni direktor Atlantic Brands, kao i Nebojša Matić, CEO Mikroelektronika (Mikroe).

Rukovodeća partnerka kompanije PWC u Srbiji i u Crnoj Gori Biljana Bogovac kaže da su saveti ili principi kojih se najčešće pridržava u poslu – timski rad, profesionalnost, integritet, kontinuirano učenje i razvoj.

Biljana Bogovac / Foto: SAM

„Zato što mislim da bez timskog rada uspeh nije moguć, mislim da je za timski rad potreban veliki trud kako bi se svakom pojedincu dala prilika da radi najbolje što može, da pokaže svoje najbolje kvalitete i da ima osećaj da sa svojim radom i uspehom doprinosi uspehu tima. To je za mene pravi timski rad i za mene je timski duh nešto na čemu se zasniva poslovni uspeh. Druga stvar je profesionalnost. Dakle, kako se ophodimo prema kolegama, poslovnim saradnicima, široj zajednici. Treća stvar je razvoj. Kroz sopstveni razvoj, rast i učenje dokazala sam sebi da je to jako bitno i trudim se da tu vrstu kulture gajim u svom timu i da ljudima pomognem u njihovom profesionalnom rastu i razvoju. To je zaista važna stvar za pojedinca, a veoma važna stvar za tim“ objašnjava Bogovac.

Generalni direktor Atlantic Brandsa Dragomir Kostić kaže da kada čovek razmisli šta bi to bilo, šta su bitne stvari u poslu, svakako je jedna od njih doslednost.

Dragomir Kostić / Foto: SAM

„Pokušavam da budem dosledan sa decom u odgajanju, tako i u poslu prema kolegama se trudim da budem dosledan. Pogotovo ako se čovek dugo bavi nekim poslom nikako ne sme da propusti da bude dosledan. Druga stvar koja mi je jako bitna jeste da moramo da uživamo u poslu, jer ukoliko ne uživamo, ukoliko rado ne ustajemo ujutru i krećemo na posao, nema tu sreće sa poslom. Treća stvar, moram da napredujem stalno i ja kao pojedinac i ja zajedno sa firmom u kojoj radim, inače čitav taj posao nema nekog posebnog smisla i to je konstanta zauvek“, objašnjava Kostić.

Nebojša Matić, CEO Mikroelektronika (Mikroe), smatra da ako je princip nešto nepromenljivo, trebalo bi da se držimo nečega čvrsto tokom cele svoje karijere.

Nebojša Matić / Foto: SAM

„Ali ja nisam čovek koji sam bio pre pet godina i nisam čovek koji ću biti za pet godina. Tako da i ti principi u poslu moraju da se adaptiraju jer smo svi mi u nekom inkrementalnom raspoloženju, napredujemo. Svi mi težimo da napredujemo, tako da što se tiče mojih poslovnih principa pre bih to definisao kroz neki poslovni savet, recimo imajte platformu za vašu firmu“, kaže Matić.

  • Boba321

    10.12.2023 #1 Author

    Svaka cast za gospodina Matica, najbolji direktor ikada

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...