AERODROMI CRNE GORE U GUBITKU VIŠE OD 10 MILIONA EVRA U OVOJ GODINI Veliki pad prometa zbog korona krize

RegionVesti

21.12.2020 08:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

AERODROMI CRNE GORE U GUBITKU VIŠE OD 10 MILIONA EVRA U OVOJ GODINI Veliki pad prometa zbog korona krize AERODROMI CRNE GORE U GUBITKU VIŠE OD 10 MILIONA EVRA U OVOJ GODINI Veliki pad prometa zbog korona krize
Pandemija koronavirusa je drastično smanjila fizički obim prometa na crnogorskim aerodromima, koji su do početka decembra ostvarili tek oko petinu prošlogodišnjeg prometa putnika. Kako... AERODROMI CRNE GORE U GUBITKU VIŠE OD 10 MILIONA EVRA U OVOJ GODINI Veliki pad prometa zbog korona krize

Pandemija koronavirusa je drastično smanjila fizički obim prometa na crnogorskim aerodromima, koji su do početka decembra ostvarili tek oko petinu prošlogodišnjeg prometa putnika.

Kako je za “Vijesti” izjavio direktor Aerodroma Crna Gora Danilo Orlandić, u ovoj godini je zbog korona krize do kraja novembra zabeležen pad broja putnika na crnogorskim aerodromima za 80 odsto, dok je broj rotacija manji za 64 procenta.

Foto: Printscreen youtube

„Ove godine smo do 31. oktobra prihodovali sedam miliona evra, a prošle više od 34 miliona evra, što je pad prihoda od 80 odsto. Prošle godine, ostvarili smo dobit od 15 miliona evra pre oporezivanja, a ove godine gubitak će biti najmanje 10 miliona evra, uz ostvarene uštede od 4,5 miliona evra. Ovakvo poslovanje je i očekivano imajući u vidu okolnosti na koje nismo mogli uticati, a slična je situacija i sa regionalnim i evropskim aerodromima“, izjavio je Orlandić.

U kompaniji Aerodromi Crne Gore (ACG) isto tako smatraju da ne treba gasiti nacionalnu avio-kompaniju Montenegro Airlines (MA).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...