proširenje flote letelicom Airbus A330

Air Serbia od oktobra uvodi let do Kine, a od proleća 2023. godine i za Čikago

BiznisFirme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

14.7.2022 11:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Air Serbia od oktobra uvodi let do Kine, a od proleća 2023. godine i za Čikago Air Serbia od oktobra uvodi let do Kine, a od proleća 2023. godine i za Čikago
Air Serbia je donela odluku da proširi svoju širokotrupnu flotu još jednom letelicom tipa Airbus A330 i od oktobra kompanija počinje da leti za... Air Serbia od oktobra uvodi let do Kine, a od proleća 2023. godine i za Čikago

Air Serbia je donela odluku da proširi svoju širokotrupnu flotu još jednom letelicom tipa Airbus A330 i od oktobra kompanija počinje da leti za Kinu, a od sledećeg proleća i za Čikago uz dodatno iznajmljivanje još jednog Airbus-a A320, potvrdio je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

„Trenutno su u toku pregovori i proces nabavke u vezi sa iznajmljivanjem novog aviona. Planirano je da avion dođe u Srbiju u oktobru ove godine, kao i da uđe u saobraćaj nedugo posle toga, po završetku standardne procedure koja postoji prilikom ulaska bilo koje nove letelice u flotu“, rekao je Marek za portal Tango Six, prenosi Beta.

Naveo je da bi novi Airbus A330 bio bi od velike pomoći u daljoj ekspanziji i povećanju obima saobraćaja u mreži destinacija Air Serbia. Taj avion bio bi korišćen za uspostavljanje saobraćaja do Kine, u zavisnosti od dobijanja svih neophodnih dozvola, ali bi ujedno poslužio i za letove do značajnijih evropskih destinacija na kojima postoji veća tražnja.

Od proleća 2023. godine, nova letelica bi se koristila za letove do Čikaga, kao i za dugo priželjkivani sedmi nedeljni let do Njujorka preko leta, koji fizički nije bio izvodljiv sa samo jednim širokotrupnim avionom u floti.

Air SERBIA a.d. Beograd

JURIJA GAGARINA 12, 11000 Beograd-Novi Beograd , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
232.769.656,27 (2021)
Broj zaposlenih:
1.094 (2021)

„Air Serbia je planirala pokretanje letova do Čikaga ovog leta i preduzela je korake da se kratkoročno iznajmi avion sa posadom (wet lease) za te potrebe, ali se od toga odustalo zbog nesigurnosti na tržištu“, kazao je Marek za Tango Six.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...