Distributer PepsiCo u Indiji beleži rekordni rast proizvodnje

Akcije kompanije Varun Beverages na poslednjem trgovanju veće za 2,25 odsto

BerzaNovacSvetVesti

20.11.2021 10:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Akcije kompanije Varun Beverages na poslednjem trgovanju veće za 2,25 odsto Akcije kompanije Varun Beverages na poslednjem trgovanju veće za 2,25 odsto
Indijska brokerska kuća Motilal Oswal Services procenjuje da će se cene akcija kompanije Varun Beverages Limited povećati za 31 odsto jer se se očekuje... Akcije kompanije Varun Beverages na poslednjem trgovanju veće za 2,25 odsto

Indijska brokerska kuća Motilal Oswal Services procenjuje da će se cene akcija kompanije Varun Beverages Limited povećati za 31 odsto jer se se očekuje da će njena tržišna vrednost pratiti sa opšti ekonomski oporavak.

Iz kompanije Motilal Oswal je saopšteno da se očekuje rast cena akcija Varun Beverages sa 920 rupija (12,37 dolara) na 1.210 rupija (16,26 dolara) u narednih 12 meseci. Akcije kompanije koja proizvodi staklene boce i distribuira pića kompanije PepsiCo napredovale su 85,7 odsto u proteklih godinu dana, čime su premašile osnovicu NSE Nifty 50 indeksa, koja je porasla 39 odsto.

Poslednja trgovina u sezoni završena je 18. novembra kada su akcije prodavane po za 2,25 odsto višoj ceni, odnosno 951 rupi (12,78 dolara) na Međunarodnoj berzi.

U martu 2020. godine, kada je došlo do pandemije korona virusa, kompanija Varun Beverages je zabeležila snažan rast potrošnje na domaćem tržištu. U izveštaju finansijske kompanije Motilal Oswal navodi se da je, sa sve strožim merama karantina, potrošnja rasla preko pretpandemijskih nivoa.

Najnoviji proizvodi, poput energetskog pića Sting i Mountain Dew – Ice, podstakli su rast proizvodnje i očekuje je srazmerno veliki dobitak. Kompanija Varun Beverages beleži proizvodnju 10 miliona boca energetskog pića Sting u periodu januar-jul, što je dvostruko više u odnosu na ukupnu proizvodnju prošle godine. U periodu jul-septembar, Sting je sa međugodišnjim rastom proizvodnje od 700 odsto imao rezultate koji premašuju tržišni prosek.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...