U narednom periodu planirane investicije u zamenu svih bankomata i digitalne proizvode i usluge

Aktiva NLB Komercijalne banke posle spajanja 4,8 milijardi evra

BankeNovacRegionSrbijaU fokusuVesti

4.5.2022 09:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Aktiva NLB Komercijalne banke posle spajanja 4,8 milijardi evra Aktiva NLB Komercijalne banke posle spajanja 4,8 milijardi evra
Nakon godinu i po dana rada na jednom od najkompleksnijih integracionih procesa u regionu, Komercijalna i NLB Banka su se uspešno spojile u NLB... Aktiva NLB Komercijalne banke posle spajanja 4,8 milijardi evra

Nakon godinu i po dana rada na jednom od najkompleksnijih integracionih procesa u regionu, Komercijalna i NLB Banka su se uspešno spojile u NLB Komercijalnu banku – sistemsku i treću najveću banku u Srbiji, članicu NLB Grupe.

Zahvaljujući spajanju, nova banka imaće 4,8 milijardi evra vrednu zajedničku aktivu, oko 140.000 više klijenata, približno 25 procenata veći kreditni portfolio, novi set kartica usklađenih sa standardima NLB Grupe, kao i značajno više proizvoda i usluga, koje će građanima i privredi distribuirati kroz moderne digitalne kanale, ali i jednu od najvećih mreža bankomata i ekspozitura u zemlji.

“Izuzetno smo zadovoljni i ponosni na zaposlene obe banke, koji su ovaj zahtevan proces završile uspešno kao jedan, jedinstven tim, snažno udružen u zajednički cilj: brigu o našim klijentima. Želimo da im se zahvalimo i čestitamo im, kao i da poželimo srdačnu dobrodošlicu klijentima u NLB Komercijalnu banku“, rekao je CEO NLB d.d., matične banke NLB Grupe Blaž Brodnjak i istakao da je ovo istorijska prekretnica.

NLB Komercijalna banka poslovaće kao univerzalna banka sa specijalizovanim rešenjima. U narednom periodu investiraće u zamenu svih bankomata u mreži i dodatno će proširiti ponudu sa posebnim fokusom na digitalne proizvode i usluge.

NLB d.d, matična banka vodeće regionalne bankarske grupacije NLB Grupe vlasnik je Komercijalne banke od decembra 2020. godine, kada je i započet proces spajanja sa NLB Bankom.

Nakon akvizicije, Grupa je najavila dodatna ulaganja u tržište Srbije, koja pored unapređenja osnovnog bankarskog poslovanja i ulaganja u razvoj zajednice, podrazumevaju izgradnju nove kompanije, odnosno regionalnog NLB DigITcentra u Beogradu, u kom će se razvijati IT rešenja za celu grupu.

Pored toga NLB Grupa će 12. maja u Beogradu biti domaćin prvog dana NLB d.d. investitora, koji će okupiti finansijske stručnjake, analitičare, globalne investitore, direktore najznačajnijih regionalnih kompanija i mnoge druge.

  • TINA

    4.5.2022 #1 Author

    Modernizacija banaka

    Odgovori

  • MARE

    8.5.2022 #2 Author

    Ako dve banke imaju logo u istoj boji prvi je pokazatelj da ce se spojiti

    Odgovori

  • Kristina

    15.5.2022 #3 Author

    Videlo se koliko brinu o klijentima najgora banka ikada. NASA banana drzava pogodno je tlo za ovakve vrste ljudi I banki.

    Odgovori

  • Pera Srbin

    20.12.2022 #4 Author

    Polako gase ekspoziture i bankomate u manjim mestima ne gledajući koliko prometa novca ima u ekspozituri – bankomatu. Građani su ostavljeni na milost i nemilost. Najvažnije su nekretnine – zgrade i placevi u Beogradu čijom prodajom mogu pokriti veliki deo troškova akvizicije.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...