ALFA ROMEO NAJAVIO NOVI BOLID

Priprema se pozornica za novu sezonu Formule 1

AutomobiliLifestyleSvetVestiZanimljivosti

21.1.2021 12:21 Autor: Marko Miladinović 1

Priprema se pozornica za novu sezonu Formule 1 Priprema se pozornica za novu sezonu Formule 1
Švajcarska ekipa Alfa Romeo najavila je da će krajem februara predstaviti novu generaciju svog trkačkog automobila C41 kojim će se takmičiti u nastupajućoj sezoni... Priprema se pozornica za novu sezonu Formule 1

Švajcarska ekipa Alfa Romeo najavila je da će krajem februara predstaviti novu generaciju svog trkačkog automobila C41 kojim će se takmičiti u nastupajućoj sezoni Formule 1. Ovo je prvo zvanično obraćanje nekog od timova iz F1 šampionata u još uvek mladoj godini.

Za ekipu Alfa Romeo nastupaju prekaljeni veteran Kimi Raikonen (Kimi Raikkonen) i mladi Antonio Đovanici (Giovanizzi).

U šampionatu F1 takmičiće se ukupno 10 timova, a najviše šansi za novu titulu ima ekipa Mercedesa, na čelu sa sedmostrukim prvakom Luisom Hamiltonom (Lewis Hamilton), koji bi eventualnom osmom krunom prevazišao i legendarnog Nemca Mihaela Šumahera (Michael Schumacher).

Umesto prvobitno planirane 23 trke, novi šampionat brojaće 22 takmičarske vožnje, imajući u vidu da je otvaranje sezone u Melburnu otkazano zbog pandemijske situacije. Umesto u Australiji, prvenstvo će otpočeti u Bahreinu, 28. marta.

  • Lolek

    20.3.2022 #1 Author

    Mogla bi ova vlas da vrati trku u beograd

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...