SLEDEĆE GODINE REKORDNE 23 TRKE FORMULE 1 Da li će Luis Hamilton i osmi put postati šampion?

AutomobiliLifestyleSvetVesti

18.12.2020 10:32 Autor: Marko Miladinović 1

SLEDEĆE GODINE REKORDNE 23 TRKE FORMULE 1 Da li će Luis Hamilton i osmi put postati šampion? SLEDEĆE GODINE REKORDNE 23 TRKE FORMULE 1 Da li će Luis Hamilton i osmi put postati šampion?
Međunarodna automobilska federacija (FIA) potvrdila je da će naredne sezone šampionat u Formuli 1 brojati rekordne 23 trke. Iako se na početak ovogodišnjeg prvenstva... SLEDEĆE GODINE REKORDNE 23 TRKE FORMULE 1 Da li će Luis Hamilton i osmi put postati šampion?

Međunarodna automobilska federacija (FIA) potvrdila je da će naredne sezone šampionat u Formuli 1 brojati rekordne 23 trke.

Iako se na početak ovogodišnjeg prvenstva u F1 dosta čekalo jer se planirani datum održavanja prve trke maltene poklopio sa danom kada je Svetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju korona virusa, na kraju šampionata engleski vozač Luis Hamilton (Lewis Hamilton) osvojio je svoju sedmu titulu, izjednačivši se po njihovom broju sa legendarnim Mihaelom Šumaherom (Michael Schumaher).

Automobilske sportske discipline jedne su od retkih koje, zbog svog načina održavanja, ne trpe velike izmene na samom terenu, odnosno trkačkim stazama. Međutim, logistički zahtevi transporta opreme, automobila i čitavih timova ljudi s kraja na kraj planete su zahtevni i skupi, a s uvođenjem bezbednosnih mera samo su postali još komplikovaniji.

Sezona 2021. sa planirane 23 trke na svim meridijanima u tom smislu će predstavljati poseban izazov. Plan podrazumeva početak šampionata 21. marta u Albert Parku u Melburnu, a njegovo finale 5. decembra u Abu Dabiju.   

Jedino je još uvek neizvesno održavanje trke za Veliku nagradu Hanoja u Vijetnamu, krajem aprila, zbog neispunjenih ugovornih obaveza.

Kalendar Formule 1 za 2021. godinu:

21. mart Melburn

28. marta Bahrein

11. aprila Šangaj

25. aprila Hanoj

9. maja Barselona

23. maja Monako

6. juna Baku

13. juna Montreal

27. juna Kastelet u Francuskoj

4. jula Spilberg u Australiji

18. jula Silverston

1. avgusta Budimpešta

29. avgusta Spa-Frankošamp

5. septembra Zandvort u Holandiji

12. septembra Monca

26. septembra Soči

3. oktobra Singapur

10. oktobra Suzuka u Japanu

24. oktobra Ostin

31. oktobra Meksikso Siti

14. novembra Sao Paolo

28. novembra Džeda u Saudijskoj Arabiji

5. novembra u Abu Dabiju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...