LIDER U ONLINE TRGOVINI NASTAVLJA SA RASTOM I U 2021.

Amazon bi u ovoj godini mogao da premaši 500 milijardi dolara prihoda

NovacSvetVesti

7.4.2021 09:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Amazon bi u ovoj godini mogao da premaši 500 milijardi dolara prihoda Amazon bi u ovoj godini mogao da premaši 500 milijardi dolara prihoda
Američki maloprodajni gigant Amazon mogao bi u ovoj godini da ostvari novi rekord u poslovanju i da premaši prihod od 500 milijardi dolara, što... Amazon bi u ovoj godini mogao da premaši 500 milijardi dolara prihoda

Američki maloprodajni gigant Amazon mogao bi u ovoj godini da ostvari novi rekord u poslovanju i da premaši prihod od 500 milijardi dolara, što bi na godišnjem nivou bio rast od oko 30 odsto, procenjuje platforma Trackr.

Inače, Amazon je 2020. godinu završio vrlo uspešno, dostigavši 386 milijardi dolara prihoda. Kompanija je uspela da poveća svoju dobit za skoro 38 odsto i očekuje se da će nastaviti rast tom dinamikom i u ovoj godini.

Kako se navodi, Amazon je uspeo da osigura svoju lidersku poziciju u segmentu e-trgovine zahvaljujući činjenici da su zaključavanja širom sveta zbog epidemije korona virusa značajno povećali interes potrošača za online kupovinom, ali I činjenici da Amazon konstantno radi na otklanjanju nedostataka u isporuci i logistici.

Foto: Tanjug/AP

Amazon sada ima više od 200 miliona posetilaca mesečno, a očekuje se da će Prime članstvo premašiti 153 miliona u 2022. godini (u poređenju sa 142,5 miliona u 2020.), što Amazonu stvara savršene uslove za napredak, navodi Trackr.

Isto tako, svake godine na ovu platformu dođe više od milion novih prodavaca. To se objašnjava podacima da 85 odsto prodavaca Amazona je profitabilno, što generiše više od polovine Amazonovog prihoda od 386 milijardi dolara, koliko je ostvareno u 2020. godini.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...