radnicima besplatna obuka

Amazon edukuje zaposlene o sajber pretnjama

Firme u fokusuHi-techLifestyleSvetU fokusuVesti

27.8.2021 19:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Amazon edukuje zaposlene o sajber pretnjama Amazon edukuje zaposlene o sajber pretnjama
Kompanija Amazon je najavila dve nove inicijative za sajber bezbednost, koje će pomoći u zaštiti organizacija i pojedinaca od sve većih pretnji sajber bezbednosti.... Amazon edukuje zaposlene o sajber pretnjama

Kompanija Amazon je najavila dve nove inicijative za sajber bezbednost, koje će pomoći u zaštiti organizacija i pojedinaca od sve većih pretnji sajber bezbednosti.

Od oktobra, Amazon će javnosti staviti na raspolaganje materijale za obuku o kibernetičkoj bezbednosti, koje je razvio kako bi zaštitio svoje zaposlene i osetljive informacije od kibernetičkih napada. Osim toga, Amazon je najavio da će kvalifikovanim korisnicima AWS-a (Amazon Security Awareness) ponuditi besplatni uređaj za višefaktornu autentifikaciju (MFA) dizajniran da dodatno zaštiti njihovo okruženje i njihovu najosetljiviju imovinu od sajber napada, prenosi Timebay.

„Osnovni problem pri rešavanju aktuelnih pretnji sajber bezbednosti je obrazovanje, zbog čega besplatno organizujemo našu obuku o bezbednosti Amazon –a,  kako bismo pomogli organizacijama i pojedincima da razumeju kako se izboriti sa sajber napadima“, napomenuo je Amazon.

„Kvalifikovanim korisnicima AWS -a omogućen je pristup besplatnim tokenima MFA, a kompanijama su još više olakšali korišćenje ovog moćnog alata za zaštitu svojih podataka i važnih tehnoloških sredstava,“ ističe glavni službenik za bezbednost informacija AWS –a, Stiv Šmit (Steve Schmidt).

Nove inicijative za sajber bezbednost

Društveni inženjering je veliki vektor za napade na sajber bezbednost. U nekim slučajevima, fišing mejlovi pokušavaju da navedu zaposlene da kliknu na vezu i otkriju svoje akreditive za prijavljivanje. U drugim slučajevima, prevare telefonskim pozivima pokušavaju da navedu ljude da otkriju lične podatke. Amazon je osmislio jednostavan i sažet nastavni plan i program, koji će koristi zaposlenima, kako bi predvideo i edukovao se o mogućim bezbednosnim pretnjama.

Za visoko osetljive informacije (npr. lični dokumenti, vlasnički podaci o korisnicima, imovina tehnološke infrastrukture kompanija) potrebni su jači alati za zaštitu podataka. Od oktobra kvalifikovani vlasnici AWS naloga mogu da dobiju MFA uređaj bez dodatnih troškova, pružajući klijentima veću bezbednost, piše Timebay.

  • BOLEK

    20.3.2022 #1 Author

    Sve firme trebaju to praktikovati

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...