Trgovci na platformi za e-trgovinu dugo izbegavali plaćanje naknada

Amazon prihvata plaćanje Visa kreditnim karticama

NovacPoslovanjeSvetVesti

17.2.2022 09:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Amazon prihvata plaćanje Visa kreditnim karticama Amazon prihvata plaćanje Visa kreditnim karticama
Kompanija Amazon je odlučila da prihvati plaćanje Visa kreditnim karticama na svojoj globalnoj mreži, eliminišući tako tenzije koje su pretile da unište finansije ovog... Amazon prihvata plaćanje Visa kreditnim karticama

Kompanija Amazon je odlučila da prihvati plaćanje Visa kreditnim karticama na svojoj globalnoj mreži, eliminišući tako tenzije koje su pretile da unište finansije ovog giganta i dovedu do prekida u isplatama.

Na svom sajtu u Singapuru i Australiji kompanija za e-trgovinu je najavila da više neće naplaćivati dodatne naknada za kupce koji koriste Visa kartice, kao i da plaćanje Visa kreditnim karticama neće biti ukinuto na sajtu amazon.co.uk, piše Bloomberg.

U maloprodajnoj firmi je razmatrana mogućnost da izradu popularnih kobrend kreditnih kartica poveri kompaniji Mastercard. Amazon kartice predstavljaju jedan od najvećih poslovnih portfolija kompanije, a maloprodajni gigant je iskoristio obnavljanje ugovora da obezbedi bolje uslove poslovanja sa kompanijom Visa, navode osobe upoznate sa situacijom.

Prodavci na platformi već dugo izbegavaju naknade za uplate potrošača sa Visa karticama. Iako su u nekim slučajevima iznosile samo peni po kupovini, trgovci su samo u 2020. godini na naknade potrošili 110 milijardi dolara.

Kompanija Visa često nudi ugovore sa specijalnim cenovnikom većim bankama i trgovcima, kako bi ih navela da veća sredstva obrađuju preko njene mreže. Za takve podsticaje Visa je izdvojila 8,4 milijarde dolara u fiskalnoj 2021. godini, što je za 26 odsto više u odnosu na 2020. godinu.

Firma koja izdaje kreditne kartice poznata je po tome što često ide korak dalje, pa je tako 2015. godine sklopila ugovor za kobrendiranu karticu kompanije Costco, dajući maloprodaji pauzu za plaćanje naknada na isplate Visa kreditnim karticama. Sličan dogovor Visa je postigla i sa kompanijom Amazon.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...