prevaziđena očekivanja berzanskih analitičara

Američke fabrike i u aprilu beležile rast porudžbina

SvetVesti

5.6.2024 10:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Američke fabrike i u aprilu beležile rast porudžbina Američke fabrike i u aprilu beležile rast porudžbina
Američke fabrike su u aprilu primile ukupno 588,2 milijarde dolara porudžbina, što je 0,7 odsto više nego u martu, objavilo je Ministarstvo trgovine. Službena... Američke fabrike i u aprilu beležile rast porudžbina

Američke fabrike su u aprilu primile ukupno 588,2 milijarde dolara porudžbina, što je 0,7 odsto više nego u martu, objavilo je Ministarstvo trgovine.

Službena statistika nešto je bolja od očekivanja analitičara Wall Streeta, javljaju američki mediji, i predstavlja treći uzastopni mesec rasta, prenosi Mina.

Takođe, u martu su američke fabrike primile 0,7 odsto više narudžbi nego prethodnog meseca. Porudžbine trajne robe porasle su u odnosu na mart 0,6 odsto, a porudžbine netrajne robe 0,8 odsto.

Porudžbine osnovnih kapitalnih dobara, isključujući obrambeni i vazdušni sektor, koje bi trebalo da budu dobar prediktor budućih investicionih odluka kompanija, u aprilu su na mesečnom nivou porasle samo 0,2 odsto.

Porudžbine mašina porasle su 0,5 odsto, računara 0,6 odsto, a primarnih metala 1,3 odsto. U saobraćaju su porasle 1,1 odsto, uključujući narudžbe automobila i auto-delova 0,2 odsto.

Tagovi
SAD VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.