Zbog širenja omikron varijante korona virusa

Američke kompanije zahtevaju da se zaposleni vakcinišu

SvetVestiZdravlje

14.12.2021 14:29 Autor: Vladimir Jokanović 4

Američke kompanije zahtevaju da se zaposleni vakcinišu Američke kompanije zahtevaju da se zaposleni vakcinišu
Oko dve trećine kompanija u Sjedinjenim Američkim Državama nastoji da svoje radnike u potpunosti vakciniše protiv Covid-19, imajući u vidu širenje omikron varijante korona... Američke kompanije zahtevaju da se zaposleni vakcinišu

Oko dve trećine kompanija u Sjedinjenim Američkim Državama nastoji da svoje radnike u potpunosti vakciniše protiv Covid-19, imajući u vidu širenje omikron varijante korona virusa. Kompanije insistiraju na tome uprkos sudskoj blokadi odluke predsednika SAD Džoa Bajdena (Joe Biden) da uvede zakonsku obavezu vakcinacije za zaposlene.

Nedavno istraživanje koje je sprovela Manpower Group pokazalo je da više od 6.000 američkih poslodavaca, otprilike 27 odsto kompanija u SAD želi da njihovi zaposleni budu potpuno vakcinisani protiv korona virusa. Osam procenata planira da traži od zaposlenih da prime dodatnu dozu, a u međuvremenu još 18 odsto kompanija najavilo je uvođenje obavezne vakcinacije, prenosi RepublicWorld, pozivajući se na Financial Times.

Zaraza korona virusa odnela je 800.000 žrtava u SAD, a poslednjih nedelja registrovano je širenje omikron varijante, pa su kompanije pojačale zahteve za vakcinacijom. American Express jedna je od kompanija koja zahteva od zaposlenih i posetilaca da pruže dokaz o vakcinaciji pre ulaska u poslovne prostorije i na događaje u njenoj organizaciji. Zaposlenima koji nisu vakcinisani savetovano je da potraže virtuelne aranžmane za rad od kuće.

Tehnološka kompanija Cisco takođe je zatražila od zaposlenih koji dolaze na posao da budu potpuno vakcinisani, kao i Citibank. Izveštaji pokazuju da je avio-kompanija Delta Airlines otpuštala članove osoblja koji su oklevali da se vakcinišu kako bi mogla „bezbedno da radi“, a da je u međuvremenu prestala da zahteva obaveznu vakcinaciju za sve zaposlene.

Kompanija Facebook odložila je svoj plan povratka zaposlenih u kancelarije do januara 2022. godine, striktno zahtevajući da svako ko dođe na posao u bilo koji od njenih kampusa u SAD bude vakcinisan, preneo je NBC News.

  • Milovan94

    14.12.2021 #1 Author

    Lepo

    Odgovori

  • GocaBG

    14.12.2021 #2 Author

    No commment…

    Odgovori

  • Tina

    21.12.2021 #3 Author

    Sta reci

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    11.5.2022 #4 Author

    Matorog Bajdena su i doveli na vlast zato što savršeno mogu da upravljaju njime, em je senilan, em ima putera na glavi i sa sinom je u raznim sumnjivim kombbinacijama što znači da ga je lako kupiti jer nema morala. Pa zašto Bil Gejts i ostali farmaveutski mafijaši ne bi još malo zaradili i još malo više ljudi ubili
    .

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...