u odnosu na jun 2,6 odsto više

Američki uslužni sektor rastao iznad očekivanja

SvetVesti

7.8.2024 11:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Američki uslužni sektor rastao iznad očekivanja Američki uslužni sektor rastao iznad očekivanja
Američki uslužni sektor zabeležio je rast u julu. Indeks uslužnih aktivnosti, koji izračunava Institut za upravljanje snabdevanjem (ISM), porastao je u odnosu na jun... Američki uslužni sektor rastao iznad očekivanja

Američki uslužni sektor zabeležio je rast u julu. Indeks uslužnih aktivnosti, koji izračunava Institut za upravljanje snabdevanjem (ISM), porastao je u odnosu na jun 2,6 procentnih bodova na 51,4 odsto, nešto iznad očekivanja analitičara.

„U julu je porasla ekonomska aktivnost u sektoru usluga. Trend je prekinut samo tri puta od početka pandemije korona virusa, dva puta u poslednja četiri meseca“, pokazao je izveštaj ISM-a, prenosi Mina.

Prema vođi istraživanja Stivu Milleru (Steve Miller), pružaoci usluga ponovo su izvestili da njihovo poslovanje opterećuju prvenstveno rastući troškovi.

Prema njegovim rečima, učesnici ankete istakli su predstojeće predsedničke izbore, a jedan od ispitanika izrazio je zabrinutost zbog mogućeg povećanja carina.

Pokazatelj poslovne aktivnosti u julu je porastao 4,9 procentnih bodova na 54,5 odsto, a pokazatelj novih narudžbi 5,1 procentni bod na 52,4 odsto.

Pokazatelj zaposlenosti u industriji porastao je pet procentnih bodova na 51,1 odsto.

Rast je zabeležilo deset uslužnih delatnosti, dok je kod osam utvrđen pad.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.